“Formacija braće koja je započela u prethodnim razdobljima ostvaruje se trajno i neprekidno. To treba shvatiti kao pomoć u obraćenju svakog i svih kao i u ispunjenju vlastitog poslanja u Crkvi i društvu.” (Generalne konstitucije 44, 1)

—————————————————————————————————————————————–

Osobna formacija – svibanj 2020.

 

“U krilu navedene (Franjevačke) obitelji svoje osobito mjesto zauzima Franjevački svjetovni red, koji se oblikuje kao organsko jedinstvo svih katoličkih bratstava, rasprostranjenih po cijelom svijetu, i otvorenih svakoj skupini vjernika, u kojima se braća i sestre, od Duha potaknuti da postignu savršenstvo ljubavi u svome svjetovnom staležu, po zavjetovanju obvezuju da će živjeti evanđelje poput svetoga Franje i pomoću ovog Pravila koje je Crkva potvrdila.” (Pravilo 2).

Komentar Pravila 2 (fra Nikola Vukoja)

OFS i odgovornost prema financijama – razmatranje članka 25 Pravila (Attilio Galimberti, OFS, objavljeno u zadnjem broju lista “Vox Franciscana”, str. 11-14)

—————————————————————————————————————————————–

Osobna formacija – travanj 2020.

 

“Među duhovnim obiteljima koje je Duh Sveti podigao u Crkvi Franjevačka obitelj okuplja sve one članove Božjeg naroda, laike, redovnike i svećenike, koji se osjećaju pozvanima slijediti Krista stopama sv. Franje Asiškog. Oni žele na različite načine i u različitim oblicima, ali u uzajamnom životnom zajedništvu, karizmu zajedničkog serafskog oca učiniti nazočnom u životu i poslanju Crkve.” (Pravilo 1)

Komentar Pravila 1 (fra Nikola Vukoja)

Život u bratstvu OFS-a – tema za osobno promišljanje

—————————————————————————————————————————————–

Svi ostali dosada objavljeni formativni sadržaji mogu se pregledati na ovoj poveznici. Također se mogu naći tekstovi o svjetovnim franjevcima sveta života iz novije povijesti.

Temelji franjevačke formacije su Franjevački izvori.

Temelje naše vjere čine Sveto pismo i Katekizam Katoličke Crkve.

List Vox Franciscana izdanje je Međunarodnog vijeća OFS-a informativne i formativne naravi.

Nema odgovora na “ Formacija ”

Sorry, comments for this entry are closed at this time.