Članci označeni s “Volonterstvo”.


Drage volonterke i volonteri,

svi koji bili uključeni od samih početaka 2009. u palijativi pri OFS-u,

vi koji ste nam se u narednim godinama priključili, te

svi vi danas prisutni i aktivni pri udruzi La Verna,

sve vas s velikom radošću pozivamo da svojom nazočnošću uveličate našu svečanost obilježavanja

10. OBLJETNICE

organiziranja volontera u palijativnoj skrbi, Udruge La Verna, koja će se održati u

nedjelju 24.11.2019. u 20 sati,

u Hrvatskom glazbenom zavodu

Gundulićeva 6, u Zagrebu.

Tom prigodom podsjetit ćemo se rada udruge i zahvaliti volonterima, sponzorima te suradnicima koji su pridonijeli njezinom djelovanju u proteklom desetljeću nakon čega će uslijediti zabavni dio programa.

Veselimo se vašem dolasku te vas molimo da na e-mail adresu palijativa.laverna@gmail.com javite broj ulaznica koje želite da rezerviramo na Vaše ime. Slobodno na svečanost pozovite članove svoje obitelji, kolege, prijatelje.

Srdačno,

s. Blaženka Eror Matić i Olivera Kapetanović

Brat Krešo je napisao:

„Dobrota postoji i … raste među nama“. Ovako glasi podnaslov vijesti Vatikanske agencije Zenit (http://zenit.org) kojom prenosi tekst u kojem se Benedikt XVI. 11.  studenog2011. obratio skupini biskupa čija je pastoralna dužnost praćenje karitativnog rada te predstavnicima europskih karitativnih organizacija.
Gledajući samo Franjevački svjetovni red i mjesno bratstvo Kaptol, svjedoci smo mnogih volonterskih, dobrovoljnih, karitativnih djelovanja naših sestara i braće. Dovoljno je da svaki dan poslije 15 sati otvorimo vrata kuhinjice za potrebite i siromašne u dvorištu samostana na Kaptolu 9 pa da ugledamo njih dvoje ili troje kako nastoje bratski i s ljubavlju podijeliti preko 150 obroka u sat i pol vremena. Dovoljno je da pogledamo mnoge aktivnosti koje se odvijaju ne samo na Kaptolu 9, ili na Sigetu u okviru centra za palijativnu skrb, već i u mnogim drugim aktivnostima gdje sudjeluju volonteri FSR-a zajedno s mnogim drugima grada Zagreba, Hrvatske ili cijeloga svijeta. (više…)