Od: Samostan sv. Klare

Lijepo vas molimo da biste pogledali privitak. Hvala!

sestre klarise

Samostan sv. Klare
Kvaternikova 167
10000 Zagreb

Draga braćo i sestre
Franjevačkog svjetovnog reda,
dragi framaši i framašice, mir i dobro!

Radujemo se s cijelom Franjevačkom obitelji, a napose s vama, svjetovnim franjevcima i franjevkama, te čanovima Frame, koji započinjete proslavu 800. obljetnice rođenja svoje velike svete zaštitnice, sv. Elizabete Ugarske.
Imamo milost dviju godina proslave ove obljetnice, koja se nadasve sastoji u promatranju, proučavanju, produbljivanju i nasljedovanju duhovnosti sv. Elizabete.
Sveta Elizabeta je uistinu ikona onog „savršenog veselja“ o kojemu je Franjo poučio brata Leona. Ona je jednako tako za sva vremena ikona Sina Božjega koji, premda bogat, postade radi nas siromašan, da se mi njegovim siromaštvom obogatimo. Njezin život, koji se odvio u tako kratkom roku, u svega 24 godine, izazovan je i privlačan i danas. I današnji svijet je potrebit kršćanske nesebične ljubavi, potrebit je onih koji će se, kao Sin Božji, „oplijeniti“ i svojim životom biti blizu onima koji su na rubu društva.
Ove dvije godine proslave i proučavanja duhovnosti sv. Elizabete otkrit će nam mnogo toga o njoj ali i o nama danas. Stavit će pred nas mnoge izazove, pozive i izbore. Molimo Duha Svetoga da odgovorimo spremno poput nje, koja je bila uvjerena da nitko drugi neće izvršiti ono na što se ona osjećala pozvanom.
Draga braćo i sestre FSR-a i Frame, srdačno vam i sestrinski čestitamo blagdan i jubilej sv. Elizabete, blagdan i jubilej također vašega poziva koji je Bogu posvećeni svjetovni poziv. Želimo vam mir i dobro i ustrajnost u tome pozivu!

Vaše sestre klarise