Članci označeni s “Karitativna skupina”.


Snimka emisije “Poziv u svijetu” od 25. rujna 2019.:

 • Tema: Karitativne aktivnosti OFS-a u Mjesnom bratstvu Kaptol
 • Gošća: Milka Marjanović, ministra MB Kaptol
 • Voditelj: Igor Kanižaj

Najava emisije za srijedu, 25. rujna 2019., u 17 sati na Radio Mariji:

 • Tema: Karitativne aktivnosti OFS-a u Mjesnom bratstvu Kaptol
 • Gošća: Milka Marjanović, ministra MB Kaptol
 • Voditelj: Igor Kanižaj

U subotu 29. rujna 2018. godine, na blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela, u crkvi sv. Franje na Kaptolu upriličen je Bolesnički dan. On se već tradicionalno održava u tjednu koji prethodi svetkovini sv. našeg Oca Franje, a organizira ga mjesno bratsvo OFS-a Kaptol. Subotnjem slavlju prisustvovali su bolesnici koji žive na području grada Zagreba, a za starije i nemoćne organizirali smo prijevoz iz domova za starije do crkve sv. Franje. Susret je započeo u 14 sati pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio naš duhovni asistent fra Venancije Mihaljević. Uslijedio je sakrament pomirenja, pri čemu su se braća franjevci stavili na puno raspolaganje, pa je svaki kutak crkve bio ispovjedaonica. Sveta misa započela je u 15 sati, a predslavio ju je fra Venancije. U svojoj je homiliji ohrabrio bolesnike podsjetivši ih na otajstveni značaj strpljivog podnošenja bolesti. Bolesni, koji svoje trpljenje pridružuju Kristovu križu, najsličniji su Njemu od svih ljudi. Oni sudjeluju u otkupiteljskom djelu Kristovu za Crkvu i cijeli svijet, pa i onda kada je muka velika i teško razumljiva. Ljubav koju nam Isus daje kroz svete sakramente dovodi do toga da Njegovi vjerni svoj križ počnu grliti kao oruđe spasenja, mimo logike svijeta, ponirući u tajnu Kristova Križa. Nakon homilije uslijedio je sakrament bolesničkog pomazanja i zajednička molitva za sve one koji se radi težine bolesti nisu mogli pridružiti ovome misnom slavlju.
Druženje je nastavljeno u prostorijama samostana, gdje se moglo svjedočiti mnogim toplim susretima naših posjetitelja i njihovih domaćina. Članovi Frame vrijedno su posluživali bolesnike i pjesmom animirali događaj. Za okrjepu su se pobrinule sestre koje svojim slasticama redovito raduju sudionike naših zajedničkih okupljanja, a i ove godine slastičarnica Vincek počastila nas je tortom nesvakidašnjih dimenzija (bile su potrebne četiri osobe da ju unesu u samostan).
Zahvalni Bogu na prilici da sudjelujemo na ovom susretu i svima koji su nam pomogli da se on održi, ostajemo združeni s našom bolesnom braćom u molitvi, gledajući u njima one koji trpe i za spasenje svakoga od nas.

Fotografije možete vidjeti ovdje:

bty

S. Slavica, naša povjerenica za Karitas, je napisala:

U subotu 30 rujna 2017. proslavljen je Bolesnički dan, kojeg već tradicionalno priređuje Franjevački svjetovni red Mjesno bratstvo Kaptol, u tjednu pred blagdan sv. Oca Franje.
Organiziran je susret starijih, nemoćnih i bolesnih vjernika i članova Franjevačkoga svjetovnog reda, a u okviru pokorničkog bogoslužja i slavljenja Svete Mise. U ranim poslijepodnevnim satima prvi su pristizali korisnici iz umirovljeničkih domova s područja grada Zagreba. Za one koji se slabije kreću organizirali smo prijevoz našim osobnim vozilima, a samostanska braća u prijevozu su nam pomogla svojim kombijem. Do 14 sati kada je otpočelo pokorničko bogoslužje u Crkvi se okupilo blizu tri stotine osoba. Sestre iz bratstva i Frame posluživale su okupljene vodom i sokovima.
Pokorničko bogoslužje je predvodio duhovni asistent OFS-a o. Venancije Mihaljević. Vrhunac zajedništva je bilo slavljenje svete Mise koju je predslavio o. Petar Cvekan. Nakon završetka misnog slavlja nastavljeno je druženje u samostanskom prostoru uz kolače i tortu. Obilje slastica priredile su naše sestre, a tortu nam je u ljubavi darovala slastičarna Vincek.
Sudionicima susreta podijeljene su sličice sv. Oca Franje koje su za tu prigodu izradili naši bogoslovi. Za prisutne je bilo organizirano i mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka.
Vidno dobrom raspoloženju, gotovo djetinjem, zasigurno su doprinijele velike količine šećera i čokolade, ali za osjećaj sreće u srcima zahvaljujemo Duhu Svetomu, koji nas je povezao u zajedništvu. Sreća je ispunjeno vrijeme, ispunjeno dobrotom, lijepim riječima osobito u malim stvarima, jer one su odmah vidljive i plodonosne.
Svesrdnim zalaganjem braće i sestara OFS-a, nesebičnim davanjem, i ove godine smo učinili više dobra osobama u potrebi. Ostvarili smo i bratsko zajedništvo kao vrhunsko dobro i izvor Božjeg blagoslova.

Sestra Slavica Črnac je napisala:

U subotu 25. i nedjelju 26. ožujka 2017. karitativna skupina našeg bratstva organizirala je prodaju sadnica i kolača, u franjevačkom samostanu na Kaptolu. Prikupljena sredstva su namijenjena za pripremu uskršnjih paketa našoj braći i sestrama u potrebi, kao znak pažnje i pomoć u osnovnim kućanskim namirnicama.

Već u subotu poslije podne smo se sastali i pripremili vjeronaučnu dvoranu kao izložbeni prostor. Dobrotom donirane su nam sadnice cvijeća i voćaka. Maćuhice, tratinčice, dalije, potočnice, jagode, višnje, smokve, jorgovani, ljiljani….Bilo je tu obilje u kojem smo mogli hvaliti Gospodina za sve cvijeće i zlatne plodove, poput svetog oca Franje u Pjesmi stvorova.

Naše sestre su ispekle kolače, a Kreativna skupina je pripremila prigodne ukrase, pisanice, vjenčiće, buketiće od papirnatog cvijeća i čestitke.

Ova akcija, kao i sve dosadašnje, dala nam je mogućnost da svoje zajedništvo kao braća i sestre konkretno ostvarimo. Svojim nesebičnim darivanjem svega dobra koje u sebi nosimo, postali smo most između onih koji nešto imaju i žele darovati i onih kojima to treba. U svemu nas je vodila Božja ljubav i Njegova riječ:

„Što ste učinili mojoj najmanjoj braći, meni ste učinili”.

Za svaki naš budući rad u Caritasu molimo zagovor blaženog Alojzija Stepinca, da ne posustanemo u služenju braći i sestrama.

Mir i dobro

Sutra je prodajna izložba cvijeća i sadnica u prolaznoj dvorani kraj crkve. Sva prikupljena sredstva namijenjena su za siromašne i potrebite koje će naš Caritas posjetiti za Uskrs:

Prodajna izložba sadnica 2016.

Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Kaptol

u nedjelju 13. ožujka 2016.

u prolaznoj dvorani pored crkve organizira

prodajnu akciju cvijeća i sadnica, kolača i tjestenine

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za siromašne i potrebite koje će Caritas bratstva posjetiti tijekom korizme.

Pozivamo i sve koji žele pomoć i svojim prilozima da svoje domaće proizvode ostave na porti samostana, u sobici OFS-a ili donesu u nedjelju na samu prodaju.

Zahvaljujemo se svima na pomoći i potpori.

Dan_Bolesnika_2011 txt

Svake godine nastojimo prirediti susret starijih, nemoćnih i bolesnih vjernika i članova Franjevačkoga svjetovnog reda. To činimo u okviru BOGOSLUŽJA ZA BOLESNE. Želimo to pripremiti i ove godine.

Pozivamo vas da nam se pridružite u tome bogoslužju koje pripremamo u

subotu, 3. listopada 2015. godine.

(više…)

podio_iconGrupa za karitas OFS MB Kaptol upravo je dobila svojevrsni Božićni poklon koji će nam pomoći da ispunimo svoje poslanje još potpunije. Pred sami Badnjak, 23. prosinca, formalno je aktivirano sponzorstvo kojim smo dobili pravo korištenja Podio internetske platforme pomoću koje planiramo i pratimo realizaciju mnogih aktivnosti. U narednim mjesecima, mnoge interesne grupe franjevačkog svjetovnog reda poput grupe za karitas i obiteljske, palijativne skrbi, socijalne inicijative, ekološke, socijalne samoposluge  i drugih, početi će koristiti Podio kao pomoć pri planiranju i praćenju realizacije svojih planova i djelovanja. Jedno od već postojećih unaprjeđenja je i forma za prijavu potrebe za pomoći članovima Bratstva ili za nekoga tko je u potrebi, a koju možete popuniti  ovdje pod Kontaktima. Zahvaljujemo Podio timu na njihovom daru te im želimo Čestit i blagoslovljen Božić kao i Sretnu i uspješnu Novu 2015 godinu.

(više…)

Samozaposljavanje2013

Poziv u svijetu – emisija Franjevačkog svjetovnog reda od 24. lipnja 2013.
Tema: Caritas
Gosti: Krešo Bello i Siniša Pucić
Urednik i voditelj: Igor Kanižaj

Uoči blagdana sv. Elizabete, Caritas franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva Kaptol, već tradicionalno organizira prikupljanje dobrovoljnih priloga u prodajnim centrima Konzuma i Vrutka pod nazivom „Košarice sv. Elizabete“. Na ulazu u pojedine centre postavljene su košarice u koje svi ljudi dobre volje mogu odložiti svoje priloge za potrebe Caritasa OFS-a i Pučke kuhinjice franjevačkog samostana na Kaptolu 9.

(više…)

Bolesnički dan na Kaptolu 9, okupio je ove godine oko 250 kršćana koji su došli prikazati sebe na križu života. Najstarija je imala 94 godine, a najmlađa 4 godine. Bile su zastupljene sve dobi i iz cijelog Zagreba. Bolesničko bogoslužje na blagdan svetog Mihaela, Gabriela i Rafaela arkanđela s posebno nadahnutim nagovorom predvodio je duhovni asistent OFS-a, fra Petar Cvekan a njegova braća na čelu s ocem Provincijalom fra Željkom Železnjakom pomogla su mu u podjeli bolesničkog pomazanja. Nakon svete mise, Vincek nas je sve počastio tortom na dva kata dugom metar i širokom pola metra. Sa skromnim darovima oprostili smo se do slijedeće prilike i ostajemo i dalje “ustrajni u molitvi”. Velika hvala našim vozačima koji su prevozili braću i sestre te volonterima OFS-a i Frame koji su se brinuli o svima tokom boravka na Kaptolu. A posebno hvala braći franjevcima na gostoprimstvu.

(napisao Krešo)

Pogledajte fotogaleriju:

Jesen svetog Franje – nedjelja 16.9.2012. – prodaja zimnice:

 • Slatki, kiseli, ljuti i ostali plodovi zemlje spremljeni za hranu bratu magarcu kako bi mogao uvijek slaviti Gospodina.
 • Radionice i razmjena recepata u bratskom zajedništvu i radosti.
 • Donacije u obliku napunjenih staklenki ili drugih prikladnih pakiranja prikupljamo u sobici OFS-a tijekom dežurstva ili na porti samostana s naznakom “Caritas”
 • Kolače donesite dan ranije (subota 15.9.) ili na dan prodaje.
 • Sav prihod ide za našu braću i sestre u potrebi.

Hvala.
Informacije kod Povjerenika za Caritas (Krešo) na tel.: 098/211686.

   

U subotu 21. travnja održala se duhovna obnova za članove grupe za Caritas i poslužitelje pučke kuhinjice.

Započeli smo svetom misom a potom je slijedila duhovna obnova. Tema obnove je bila “Duhovnost siromaštva”, a vrlo nadahnuto i konkretno ju je vodio fra Petar Cvekan, duhovni asistent franjevačkog svjetovnog reda, mjesno bratstvo Kaptol.

(više…)

sv. Elizabeta dijeli kruh siromasima

Franjevački svjetovni red MB Kaptol – grupa za Caritas, poziva na duhovnu obnovu za članove grupe za Caritas, poslužitelje pučke kuhinjice te sestre i braću uključene u rad za potrebite.

Subota, 21. travnja 2012, od 9.00 do 13.00

RASPORED

9:00 : Sveta Misa

10:00 : Duhovni nagovor, razmjena iskustava, razgovor

12:15 : Druženje i agape

Mjesto: Franjevački samostan Kaptol 9, II kat

Voditelj: fra Petar Cvekan OFM

(prijave i informacije: Krešo Bello, T: 098211686)

Njemački filozof F.W.J. Schelling na jednom mjestu kaže: “Jer svako se bitstvo može objaviti samo u svojoj opreci, ljubav samo u mržnji, jedinstvo u borbi”. Naš brat Goran Škrbić cijeli je svoj život tragao za živim jedinstvom, i to prvenstveno za jedinstvom sebe kao osobe, a onda i za višim jedinstvom s onim božanskim. Ova potraga i traženje očitovala se kao borba protiv, od vječnosti prisutnog, duhovnog principa Zla. Primivši sveti sakrament krštenja u zreloj dobi Goran je tako, i na vidljiv način, iskazao svoju vjeru u opstojnost Boga.
Prerana i tragična smrt zaustavila je Goranov duhovni rast i osujetila mogućnost ovozemaljskog ispunjenja krajnje svrhe vjerovanja, koju je često spominjao i o kojoj je meditirao, a to je čisto jedinstvo ili uronjenost u beskonačnost božanske ljubavi.
U razlici spram sebičnosti razdvajajuće moći Zla koja prožima svijet i čovjeka, nesebična božanska ljubav je takova moć koja sebe samu daje i razdaje. Stoga je cjelokupno Goranovo djelovanje od trenutka krštenja, pa nadalje, bilo usmjereno k pomaganju braći i sestrama u Kristu. Snagu za svoj rad i djelovanje pronašao je u kršćanskoj zajednici Franjevačkog svjetovnog reda na zagrebačkom Kaptolu.
S vjerom u Božju providnost, a koja je izvan dosega svake moguće racionalnosti, sigurni smo da je Bog u svojoj milosti izabrao pravo vrijeme i pozvao Gorana ka sebi, u jedinstvo vječnog življenja.
(Poslao Goranov brat – Tomislav Škrbić )

Pred sam Badnjak naša pučka kuhinjica dobila je dugo planiranu i željno očekivanu donaciju: dva nova stola i veliki sudoper od rostfrei-a te pribor i posude za pripremu jela. Donatori su karitativna grupa župe Dobrog Pastira iz Novog Brestja, srednja škola Sesvete i srednja škola Jelkovec, te grupa Hrvata iz gornje Westfalije – Njemačka. Koordinator i glavni pokretač ove donacije je gospodin Ivan Čutura iz župe Dobrog Pastira, Novo Brestje.
Za pučku kuhinjicu ovo će značiti značajno podizanje kvalitete podjele ali i same pripreme hrane za naše brojne potrebite. Zahvaljujemo se ljudima dobra srca koji su doprinijeli ovoj akciji. Posebno se želimo zahvaliti učenicima obje srednje škole jer su pripremom i realizacijom Božićne prodajne izložbe prikupili veliki dio financijskih sredstava. Pokazali su nam time kako su mladi u stvarnosti osjetljivi na potrebe onih koje tako česta gurnemo na marginu naših zanimanja.
Sjetimo se: samostanska pučka kuhinjica dnevno (osim nedjelje) pripremi i podjeli preko 150 obroka za svakoga tko se nađe u potrebi da mu Gospodin podari “Kruh svagdanji”.
Hvala vam od srca u ime svih koji su uključeni u rad ove kuhinjice!
(Pogledajte slike…)


Od s. Zdenke Gusić:

U subotu 11.12. 2010. bili smo u svećeničkom domu. Bila je s nama i s. Mira Čiš, naša ministra. U domu su njih trideset i jedan, od toga su četvorica vezana uz krevet. Bolje pokretni ispovijedaju u katedrali ili kod sv. Marije na Dolcu ili negdje drugdje. Nama na druženje su došla devetorica. Lijepo ih je bilo slušati kako u šali i dosjetkama pričaju o svom svećeničkom služenju Gospodinu, a i o progonima u to vrijeme. Od njih devet dvojica su naši članovi, a treći b. Stjepan Brajković bio je u sobi zbog bolesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drage sestre i braćo,

hvala svima koji ste priložili svoj dar za pučku kuhinjicu franjevačkog samostana na Kaptolu u akciji sa Konzumom.

Mir i dobro!

Franjevački svjetovni red, Mjesno bratstvo Kaptol


U nedjelju, 14. studenoga 2010. povodom blagdana sv.Elizabete, zaštitnice FSR-a i Frame, prodavat će se ruže sv. Elizabete, a sav prihod je namijenjen za potrebe pučke kuhinje koja djeluje pri franjevačkoj crkvi sv. Franje na Kaptolu.

Od danas, 8.11.2010. pa do 17.11.2010. Super Konzum prodavaonica na adresi Ulica Grada Vukovara 275 u Zagrebu, organizirala je “košaru sv. Elizabete” u koju će se skupljati prilozi za pučku kuhinjicu na Kaptolu.

Svratite, potaknite i druge kako bi ova akcija bila plodonosna.

U nedjelju 24.10.2010. slavi se misijska nedjelja namijenjena za naše misionare. U prolaznoj dvorani uz crkvu biti će otvorena prodajna MISIJSKA IZLOŽBA.

Svoje priloge (razne predmete-igračke, ukrase, knjige, cd-e,… ) možete donijeti svaki dan, te ih ostaviti na našoj samostanskoj porti ili u sobici FSR-a s naznakom za misijsku izložbu.

Također, kolače za misijsku nedjelju možete donijeti u subotu 23.10.2010. poslije podne od 17 -19.30 h, te u nedjelju 24.10.2010. od jutra i tokom dana.

Misijska izložba – plakat 1

Misijska izložba – plakat 2


sveceniski dom

Uskrsni paketi

Dana 22.11.2009. NEDJELJA, u prolaznoj dvorani uz crkvu biti će otvorena PRODAJNA IZLOŽBA KNJIGA za potrebe našeg mjesnog karitasa. Svoje priloge (knjige, CD-e, DVD-e,… ) možete donijeti svaki dan, te ih ostaviti na našoj samostanskoj porti ili u sobici FSR-a s naznakom za prodajnu izložbu knjiga.

Plakat

Prodajna izložba cvijeća

U subotu, 4. travnja 2009., u 10 sati, organiziran je posjet u starački dom za svećenike. Okupljanje je ispred sobice FSR-a.

Plakat: Dom za svecenike 2009.pdf

Uskrsne pakete za naše sestre i braću koji su u potrebi moći ćete podići 3. travnja 2009., u petak nakon večernje svete mise, te u subotu 4. travnja 2009. između 9 i 10, i u nedjelju 5. travnja 2009. prije i nakon skupštine, te prije i nakon večernje svete mise.

 

Plakat: USKRSNI PAKETI 2009.pdf

Drage sestre i braćo,

u subotu 20.12.2008. u 10.00h organiziran je posjet svećenicima u staračkom domu.
Okupljanje je ispred sobice FSR-a.

Mir i dobro!

s. Zdenka Gusić
Povjerenica za Caritas

Drage sestre i braćo,

božićne pakete za naše sestre i braću koji su u potrebi možete podići:
u petak 12.12.2008. nakon večernje svete mise
u subotu 13.12.2008. od 9 do 10h i nakon večernje svete mise i
u nedjelju 14.12.2008. nakon svete mise u 12 h.

Mir i dobro!

s. Zdenka Gusić
Povjerenica za Caritas

Misijska izlozba 2008

Evo dragi moji par slika od Misijske izložbe. Lijepo smo radili lijepo zaradili oko 20 000.kn za potrebe naših
misionara u Peru. Hvala svima koji su se na bilo koji način trudili oko ove izložbe.
Trud se izplatio.

s. Zdenka Gusić

kolaci za bolesnicki dan.doc

Bolesnicki_dan_2008.doc

Dragi moji Franjini svjetovnjaci, trebala bi za našu Jasnu frižider.

Ako netko ima mali rabljeni frižider neka se javi.

Hvala za kap dobrote.

Mir i dobro!!

Povjerenik za caritas

s Zdenka Gusić

Drage sestre i braćo,

dana 21.10.2007. slavi se misijska nedjelja namijenjena za naše misionare. U prolaznoj dvorani uz crkvu bit će otvorena prodajna MISIJSKA IZLOŽBA. Svoje priloge (razne predmete, igračke, ukrase ) možete donijeti svaki dan, te ih ostaviti na našoj samostanskoj porti ili u sobici FSR-a s naznakom za misijsku izložbu.

Misijska izložba 2007

Kolače za misijsku nedjelju možete donijeti u subotu 20.10.2007. poslije podne od 17 -19.30 h te u nedjelju 21.10.2007. od jutra i tijekom dana.

Mir i dobro!

s. Zdenka Gusić

 

Ministra FSR-a iz Vukovara nas je zamolila da pitamo može li tko ponuditi smještaj u Zagrebu Tatjani Klobučar iz Osijeka. Njen sin Šimun star 13 godina ide na Šalatu u bolnicu zbog cerebralne paralize i epilepsije. Smještaj joj treba oko 14 dana od 10. 05. 2007. Javite se našem ministru Stjepanu Kelčiću (091 61 80 130).

Od Roberte Brusić, Hrvatski Caritas.

Poštovani,
u prilogu Vam dostavljam poziv na promociju Priručnika za nenasilje, koju organizira Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka u suradnji s Hrvatskim Caritasom,

srdačan pozdrav,

mr.sc. Roberta Brusić
Hrvatski Caritas

nenasilje.doc (Microsoft Word Document, 361 KB)

Drage sestre i braćo,

dana 31.03.2007. subota u 10.00 h, ide se u starački dom za svećenike. Okupljanje ispred sobice FSR-a.

Mir i dobro!
s. Zdenka Gusić

Bližnji u potrebi trebao bi biti naš prioritet. Nošeni franjevačkom karizmom, na nama je da pomažemo potrebnima. Ovaj čovjek jest u potrebi, a mi kao FSR i Frama možemo pomoći: pa da svatko da 10 kuna već je puno, a mnogo se više može pomoći i ako s tim ljudima stupimo u kontakt. Pružimo ruku svome bratu…

”Za velika djela Bog nalazi dovoljno radnika, ali za skromno djelovanje potrebni su mu još mnogi.” Sv. Vinko Paulski

S poštovanjem,

Alen Lacko, dopredsjednik Frame Zagrebačkog područja.

Sve je navedeno na stranici http://iztame.blog.hr/

Humanitarna akcija ZELIM ZIVOT posvecena je zelji nase drage prijateljice Ane Rukavine da se u Republici Hrvatskoj unaprijedi postojeci HRVATSKI REGISTAR DONORA KOSTANE SRZI i IZGRADNJU BANKE MATICNIH STANICA.

Potpisite peticiju i podrzite akciju!!!
http://www.gopetition.com/online/10313.html

VIŠE INFORMACIJA NA:
zelimzivot.blog.hr

KONTAKT E-MAIL:
zelimzivot@yahoo.com

Mir i dobro

Trebam hitno sobu za jednog framaša koji je dobar, pobožan i vrijedan.

Javite se meni na mail ili na moj mobitel.

pozdrav

Stjepan

Upravo smo promijenili softver koji koristimo za izradu naših stranica. Nismo stigli sve prebaciti ovdje (prebacivanje je u tijeku). Stare stranice su i dalje dostupne na http://www.ofm.hr/fsr_kaptol/.

Dodatak: Na žalost, Ana je preminula.

Iz mog e-sandučića.

ana.png

Dobar dan,

ja sam Ana Rukavina, rođena sam i živim u Zagrebu, uskoro ću 30, novinarka sam političkog dnevnika Vjesnik, i na žalost to je za sad sve lijepo od mene. Moja prava osobna karta zapravo je nešto drugačija, od svibnja 2005. godine bolujem od leukemije, stoga Vas molim za 10 minuta vremena kako bi Vam ukratko opisala svoju priču iz bolesničke sobe na Rebru. Ne bojte se nije tako tragična, ni depresivna, meni se jednostavno dogodio život, iz kojeg i Vi možda možete nešto naučiti. (više…)

Iz našeg e-sandučića.

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije koja je osnovana prije godinu dana, pokrenula je program Slap dobrote u sklopu kojeg provodimo kampanju Kap za slap. Cilj ove kampanje je prikupiti što veći broj e-mail poruka koje će sačinjavati Zlatnu knjigu. (više…)

Bog s vama! Evo javljam vam da je gđa Ptičar kupila Biostimulator koji joj je znatno smanjio boli i pomaže da se oporavi. Svima se od srca zahvaljuje. Kako sam se tek danas vratio s godišnjeg tek vam sada ovo javljam. Mir i dobro!

Više o Biostimulatoru.

U subotu 23.9 u našoj crkvi sv. Franje organiziramo Bolesnički dan. Druženje započinjemo u 14h s pokorničkim slavljem. U 15h je sv. misa i bolesničko pomazanje, a ovogodišnji susret s bolesnicima završit ćemo druženjem uz malu zakusku. U suradnji s Udrugom medicinskih sestara FSR organizira i mjerenje tlaka. Molimo ujedno sve članove i simpatizere koji mogu pomoći u prijevozu bolesnika do crkve da se jave s. Zdenki, u Caritas ili u sobicu FSR-a.

Iz Biltena

lea_sada.jpg

Poštovani,

ovime Vam se obraćam s molbom za pomoć mojoj teško bolesnoj šest godišnjoj kćeri Lei Kovač. (više…)

Bog s vama!

Evo da vas izvijestim kako se za gđu Ptičar skupilo 1900 kn i 100 eura.

Na žalost to nije dovoljno jer cijena Biostimulator je 500 eura.

Nadam se da ćemo ostatak uspjeti skupiti.

Ako neko može uplatiti, evo računa Zagrebačke banke:

Zdravko Ptičar – br. Računa 3222450015.

Mir i dobro!

Više o Biostimulatoru.