Članci označeni s “Iz našeg e-sandučića”.


Plakat_Papin_dan2016m

Jedinstvo u različitosti

Jedinstvo u različitosti


Santo

Predstavljanje knjige objavljene u povodu 5. obljetnice smrti Ivana Pavla II. bit će u četvrtak, 25. ožujka u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27 s početkom u 19 sati.

Uz autora, govorit će vlč. Robert Šreter i Stjepan Lice.

Poštovani!
Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da smo izradili web stranicu našeg Centra za prirodno planiranje obitelji koju možete pogledati na www.ppo.hr.
Centar za prirodno planiranje obitelji je ove godine postao ovlaštena organizacija za Billingsovu ovulacijsku metodu u Hrvatskoj i djeluje kao dio međunarodne organizacije “World Organisation of the Ovulation Method Billings – WOOMB”.
Centar je ovlašten i osposobljen za podučavanje metode, za edukaciju podučavatelja i promotora metode, te za cjelokupnu organizaciju širenja Billingsove metode u Hrvatskoj. Prva edukacija podučavatelja metode započet će u prosincu ove godine.
Billingsova ovulacijska metoda je znanstveno potvrđena, a u primjeni jednostavna i praktična suvremena metoda prirodnog planiranja obitelji. Djelotvorna je za postizanje i za odgađanje trudnoće, a pomogla je i nebrojenim parovima s problemom neplodnosti.
Iako se o temi planiranja obitelji u javnosti malo govori, dostupnost ovih informacija, istovremeno stručnih i u skladu s prirodom čovjeka, mnogim je ljudima važna i potrebna za kvalitetan bračni i obiteljski život.
Stoga Vas molimo da ovu obavijest proširite dalje.
Ako Vaša udruga/pokret/zajednica ima svoju web stranicu, bili bismo Vam zahvalni ako biste na nju stavili link na naš Centar.
Zahvaljujemo i srdačan pozdrav!
dr. sc. Marija Ćurlin, predsjednica
Kristina Pavlović, prof., izvršna direktorica

Poštovani!

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da smo izradili web stranicu našeg Centra za prirodno planiranje obitelji koju možete pogledati na www.ppo.hr.

Centar za prirodno planiranje obitelji je ove godine postao ovlaštena organizacija (više…)

Providnost nam je Božja darovala ovu lijepu zemlju Hrvatsku za domovinu i udijelila nam svjetlo vjere Kristove prije trinaest stoljeća.
Ponosimo se svjetlim stranicama naše duge povijesti, a žao nam je za sve zlo što se ikada ovdje dogodilo.
Mi žarko ljubimo našu domovinu i narod koji u njoj živi i vruće mu želimo napredak u svemu dobru: mir i red, slogu i ljubav: život po Evanđelju i blagoslov Božji; a kad završi zemaljsko putovanje, da svi prijeđu iz ove naše lijepe domovine u slavu neizrecivo ljepše nebeske domovine, koja je cilj svakog čovjeka.
Sveti Josipe, stoljetni zaštitniče hrvatskog naroda, ponizno i pouzdano te molimo brani nas, čuvaj nas, štiti nas i pomaži nas da tako bude! Amen.
SV JOSIPE, MOLI ZA NAS!
BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC, MOLI ZA NAS!
SVI SVECI I SVETICE,
SVI MUČENICI I MUČENICE,
MOLITE ZA HRVATSKU I BUDUĆEG HRVATSKOG PRESJEDNIKA!

Providnost nam je Božja darovala ovu lijepu zemlju Hrvatsku za domovinu i udijelila nam svjetlo vjere Kristove prije trinaest stoljeća.

Ponosimo se svjetlim stranicama naše duge povijesti, a žao nam je za sve zlo što se ikada ovdje dogodilo.

Mi žarko ljubimo našu domovinu i narod koji u njoj živi i vruće mu želimo napredak u svemu dobru: mir i red, slogu i ljubav: život po Evanđelju i blagoslov Božji; a kad završi zemaljsko putovanje, da svi prijeđu iz ove naše lijepe domovine u slavu neizrecivo ljepše nebeske domovine, koja je cilj svakog čovjeka.

Sveti Josipe, stoljetni zaštitniče hrvatskog naroda, ponizno i pouzdano te molimo brani nas, čuvaj nas, štiti nas i pomaži nas da tako bude! Amen.

Sv. Josipe, moli za nas!

Bl. Alojzije Stepinac, moli za nas!

Svi sveci i svetice, svi mučenici i mučenice, molite za Hrvatsku i budućeg hrvatskog predsjednika!

Sretan Uskrs i uskrsne blagdane želi fra Petar Filić!

Uskrs1.jpg

Nije li trn u oku već više od desetljeća rasprava o radu nedjeljom, u Dan Gospodnji, pa ipak mi kršćani zapostavljamo, što svjesno što nesvjesno, Božje zapovijedi. Kao da nam nedostaje vjere i pouzdanja u Gospodina, pa olako i kršimo njegove zapovijedi. Zapovijed koja se krši radom u nedjelju je Treća Božja zapovijed koja glasi:
Treća Božja zapovijed (Pnz 12,12-15)
Dan subotnji obdržavaj i svetkuj, kako ti je naredio Jahve, Bog tvoj. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Gospodinu, Bogu tvome.
(više…)

Naše Mjesno bratstvo pridružuje se akciji ‘Potpisujem deklaraciju’ u povodu 60. godišnjice donošenja Opće deklaracije o ljudskim pravima pod nazivom

“MEĐUNARODNI POZIV NA ZAŠTITU PRAVA I DOSTOJANSTVA
LJUDSKE OSOBE I OBITELJI”

Peticija će se potpisivati u subotu 06.12.2008. na Izbornom kapitulu te u nedjelju 07.12.2008. u Franjevačkom samostanu nakon svih svetih misa.

Više možete pročitati na
http://www.potpisujemdeklaraciju.org

Mir i dobro!

Silvija Galinec

Draga braćo i sestre!
 
O svetkovini i jubilarnoj godini vaše velike zaštitnice, sv. Elizabete,
od srca primite naše čestitke i iskrene želje i zahvalnost
što u svijetu živite, promičete i nastojite utjeloviti Evanđelje.
 
Od srca i u molitvi s vama i za vas
 
vaše sestre klarise

Sretan blagdan sv. Franje želi fra Petar Filić

Stigmatizacija2.jpg

On uskrsnu kako reče, svijetu svanu sunce sreće!

Aleluja! Aleluja! Veselimo se, i radujmo se!

Jaganjac koji je posred prijestolja bit će pastir njihov i vodit će ih na izvore voda života. (Otk 7,17)

Sretan i blagoslovljen Uskrs

želi Vam fra Petar Filić

Uskrsno janje2.jpg

U naš e-mail sandučić stigla je božićna čestitka Evangeličke crkve u Hessenu, organizatora proslave 800.te obljetnice rođenja sv. Elizabete: 

Meine sehr geehrten Damen und Herren, liebe Partnerinnen und Partner, liebe Freundinnen und Freunde,

das Elisabethjubiläumsjahr 2007 neigt sich dem Ende entgegen, hoffentlich auch für Sie / Euch Zeit und Gelegenheit, nach dem unerwartet großen Erfolg ein wenig zu verschnaufen. 2008 wird es in vielen Ländern und an vielen Orten weitergehen, freuen wir uns schon darauf!Auf die eine oder andere Weise sind wir uns in diesem Jahr begegnet. Für all diese Begegnungen, mögen sie harmonisch und / oder spannend verlaufen sein, bin ich dankbar. Manche mögen kurze Episoden bleiben, aus anderen mag eine eigene Geschichte hervorwachsen – wir können es zum Glück nicht wissen! Wenn die Beschäftigung mit Elisabeth von Thüringen in uns das Verlangen geweckt oder gestärkt hat, uns unseren Nächsten in Solidarität und Liebe zuzuwenden, dann hat dieses Jubiläumsjahr etwas bewirkt. Das hoffe ich.

Von Herzen wünsche ich Ihnen und Ihren Lieben eine freudevolle und friedliche Weihnachtszeit sowie ein gesegnetes Neues Jahr 2008!

Mit freundlichen Grüßen
bin ich Ihr

Dr. Jürgen Römer
Geschäftsführer Elisabeth-Jahr 2007

elisabethjahr@ekkw.de
www.800-jahre-elisabeth.de

    Weihnachten 2007.JPG

Cijenjene dame i gospodo, dragi suradnici, dragi prijatelji, 

godina proslave rođenja sv. Elizabete je na izmaku pa se nadam da Vam nakon neočekivano velikog uspjeha dolazi vrijeme i prilika za predah. Veselimo se što se u mnogim zemljama i gradovima proslava obljetnice rođenja sv. Elizabete nastavlja se i kroz 2008. godinu. 

Na ovaj ili onaj način smo se u ovoj godini susretali. Za sve te susrete koji su protekli skladno i/ili  napeto iskreno sam zahvalan. Od nekih bi mogla ostati samo kratka epizoda, a iz drugih bi mogla izrasti jedna velika priča – to na sreću ne možemo znati! Ako je zanimanje za sv. Elizabetu Ugarsku kod nas probudilo ili ojačalo želju pružiti svome bližnjemu više ljubavi i solidarnosti, tada je ovaj jubilej uspio. Nadam se da je tako. 

Od srca želim Vama i svim Vašim dragima mirno i ljubavlju ispunjeno božićno vrijeme te blagoslovljenu novu 2008. godinu! 

Uz prijateljske pozdrave Vaš 

Dr. Jürgen Römer

Voditelj proslave 800te obljetnice rođenja sv. Elizabete

Stepinac

U utorak 11. prosinca 2007. na Kaptolu 31 (u dvorišnoj zgradi za sastanke) Ured za pokrete i udruge Zagrebačke nadbiskupije organizira tribinu na temu

Alojzije Stepinac i laički pokreti u Hrvatskoj

kojoj će nazočiti dr. Juraj Batelja, pomoćni biskup dr. Vlado Košić i mons. Henrik Mieczyslaw Jagodzinski, tajnik Apostolske Nuncijature u Hrvatskoj.

Pozivamo sve članovi FSRa da se prisustvuju ovoj tribini i podsjećamo da je bl. Alojzije Stepinac bio član našeg bratstva.

Svi oni koji žele svjedočiti o milostima koje su primili zagovorom bl. Alojzija mogu se javiti na naš mail ili ministru Stjepanu Kelčiću.

Kanonizacija kardinala Stepinca.pdf

Poziv pokretima i udrugama na tribinu 11.12.2007.pdf

Daleki a toliko blizu –

nutarnji putovi došašća

na kojima moje nemirno srce

pogledom traži Mir.
 

Zamršeni a divni –

dugi putovi došašća

na kojima moja čežnja

postavlja svoja otvorena pitanja.

 

Ljudski i božanski –

različiti putovi došašća

koji me sve dublje i dublje uvode

u tajnu Boga i čovjeka.

 

Obasjani svjetlom i mračni –

prokušani putovi došašća,

na kojima ljudi prilaze jedni drugima

i nalaze novu nadu

 

Nepoznati, ali puni obećanja –

novi putovi došašća,

na koje se treba odvažiti

da bismo oslobodili prostor

dopuštajući da se Bog i u meni učovječi. 

 

Phil Bosmans

 

Draga braćo i sestre FSR-a,od srca vam čestitamo blagdan vaše svete i velike zaštitnice, sv. Elizabete.

Vjerujemo da ste ove godine produbili i stekli mnoga saznanja o njoj, što će uvelike pridonijeti da postanete

(i postanemo) živi evanđeoski kvasac u ovome svijetu. Dao Gospodin da se pozagovoru sv. Elizabete i po našem primjerenom

životu sve patnje ovoga svijeta preobraze u crvene ruže ljubavi.

Od srca vas pozdravljamo i želimo svako dobro i mir od Gospodina,

sestre klarise iz Zagreba

Draga braćo!

Obavještavamo Vas da je izašao novi broj našeg on-line
časopisa s novim sadržajima!
Svako posjetite www.ofm.hr/juniorat i šaljite nam svoje
prijedloge i kritike ili barem znak podrške na juniorat@ofm.hr

Unaprijed hvala!

Mir i dobro!

Juniori Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

svijeca_gori.gif

Sunčani jesenski dan.
Obilje cvijeća i svijeća.
Dodir vječnosti.

Sveti Franjo

Uz blagdan sv. Franje Asiškoga!

Mir i dobro!

Marcela
grupa Ancilla

sveti_franjo.pps (Microsoft PowerPoint Presentation, 2.63 MB)

Od juniora Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda:

 

juniorat600

(više…)