Članci označeni s “Iz našeg e-sandučića”.


Plakat_Papin_dan2016m

Jedinstvo u različitosti

Jedinstvo u različitosti


Santo

Predstavljanje knjige objavljene u povodu 5. obljetnice smrti Ivana Pavla II. bit će u četvrtak, 25. ožujka u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27 s početkom u 19 sati.

Uz autora, govorit će vlč. Robert Šreter i Stjepan Lice.

Poštovani!
Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da smo izradili web stranicu našeg Centra za prirodno planiranje obitelji koju možete pogledati na www.ppo.hr.
Centar za prirodno planiranje obitelji je ove godine postao ovlaštena organizacija za Billingsovu ovulacijsku metodu u Hrvatskoj i djeluje kao dio međunarodne organizacije “World Organisation of the Ovulation Method Billings – WOOMB”.
Centar je ovlašten i osposobljen za podučavanje metode, za edukaciju podučavatelja i promotora metode, te za cjelokupnu organizaciju širenja Billingsove metode u Hrvatskoj. Prva edukacija podučavatelja metode započet će u prosincu ove godine.
Billingsova ovulacijska metoda je znanstveno potvrđena, a u primjeni jednostavna i praktična suvremena metoda prirodnog planiranja obitelji. Djelotvorna je za postizanje i za odgađanje trudnoće, a pomogla je i nebrojenim parovima s problemom neplodnosti.
Iako se o temi planiranja obitelji u javnosti malo govori, dostupnost ovih informacija, istovremeno stručnih i u skladu s prirodom čovjeka, mnogim je ljudima važna i potrebna za kvalitetan bračni i obiteljski život.
Stoga Vas molimo da ovu obavijest proširite dalje.
Ako Vaša udruga/pokret/zajednica ima svoju web stranicu, bili bismo Vam zahvalni ako biste na nju stavili link na naš Centar.
Zahvaljujemo i srdačan pozdrav!
dr. sc. Marija Ćurlin, predsjednica
Kristina Pavlović, prof., izvršna direktorica

Poštovani!

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da smo izradili web stranicu našeg Centra za prirodno planiranje obitelji koju možete pogledati na www.ppo.hr.

Centar za prirodno planiranje obitelji je ove godine postao ovlaštena organizacija (više…)

Providnost nam je Božja darovala ovu lijepu zemlju Hrvatsku za domovinu i udijelila nam svjetlo vjere Kristove prije trinaest stoljeća.
Ponosimo se svjetlim stranicama naše duge povijesti, a žao nam je za sve zlo što se ikada ovdje dogodilo.
Mi žarko ljubimo našu domovinu i narod koji u njoj živi i vruće mu želimo napredak u svemu dobru: mir i red, slogu i ljubav: život po Evanđelju i blagoslov Božji; a kad završi zemaljsko putovanje, da svi prijeđu iz ove naše lijepe domovine u slavu neizrecivo ljepše nebeske domovine, koja je cilj svakog čovjeka.
Sveti Josipe, stoljetni zaštitniče hrvatskog naroda, ponizno i pouzdano te molimo brani nas, čuvaj nas, štiti nas i pomaži nas da tako bude! Amen.
SV JOSIPE, MOLI ZA NAS!
BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC, MOLI ZA NAS!
SVI SVECI I SVETICE,
SVI MUČENICI I MUČENICE,
MOLITE ZA HRVATSKU I BUDUĆEG HRVATSKOG PRESJEDNIKA!

Providnost nam je Božja darovala ovu lijepu zemlju Hrvatsku za domovinu i udijelila nam svjetlo vjere Kristove prije trinaest stoljeća.

Ponosimo se svjetlim stranicama naše duge povijesti, a žao nam je za sve zlo što se ikada ovdje dogodilo.

Mi žarko ljubimo našu domovinu i narod koji u njoj živi i vruće mu želimo napredak u svemu dobru: mir i red, slogu i ljubav: život po Evanđelju i blagoslov Božji; a kad završi zemaljsko putovanje, da svi prijeđu iz ove naše lijepe domovine u slavu neizrecivo ljepše nebeske domovine, koja je cilj svakog čovjeka.

Sveti Josipe, stoljetni zaštitniče hrvatskog naroda, ponizno i pouzdano te molimo brani nas, čuvaj nas, štiti nas i pomaži nas da tako bude! Amen.

Sv. Josipe, moli za nas!

Bl. Alojzije Stepinac, moli za nas!

Svi sveci i svetice, svi mučenici i mučenice, molite za Hrvatsku i budućeg hrvatskog predsjednika!

Sretan Uskrs i uskrsne blagdane želi fra Petar Filić!

Uskrs1.jpg

Nije li trn u oku već više od desetljeća rasprava o radu nedjeljom, u Dan Gospodnji, pa ipak mi kršćani zapostavljamo, što svjesno što nesvjesno, Božje zapovijedi. Kao da nam nedostaje vjere i pouzdanja u Gospodina, pa olako i kršimo njegove zapovijedi. Zapovijed koja se krši radom u nedjelju je Treća Božja zapovijed koja glasi:
Treća Božja zapovijed (Pnz 12,12-15)
Dan subotnji obdržavaj i svetkuj, kako ti je naredio Jahve, Bog tvoj. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Gospodinu, Bogu tvome.
(više…)

Naše Mjesno bratstvo pridružuje se akciji ‘Potpisujem deklaraciju’ u povodu 60. godišnjice donošenja Opće deklaracije o ljudskim pravima pod nazivom

“MEĐUNARODNI POZIV NA ZAŠTITU PRAVA I DOSTOJANSTVA
LJUDSKE OSOBE I OBITELJI”

Peticija će se potpisivati u subotu 06.12.2008. na Izbornom kapitulu te u nedjelju 07.12.2008. u Franjevačkom samostanu nakon svih svetih misa.

Više možete pročitati na
http://www.potpisujemdeklaraciju.org

Mir i dobro!

Silvija Galinec

Draga braćo i sestre!
 
O svetkovini i jubilarnoj godini vaše velike zaštitnice, sv. Elizabete,
od srca primite naše čestitke i iskrene želje i zahvalnost
što u svijetu živite, promičete i nastojite utjeloviti Evanđelje.
 
Od srca i u molitvi s vama i za vas
 
vaše sestre klarise

Sretan blagdan sv. Franje želi fra Petar Filić

Stigmatizacija2.jpg

On uskrsnu kako reče, svijetu svanu sunce sreće!

Aleluja! Aleluja! Veselimo se, i radujmo se!

Jaganjac koji je posred prijestolja bit će pastir njihov i vodit će ih na izvore voda života. (Otk 7,17)

Sretan i blagoslovljen Uskrs

želi Vam fra Petar Filić

Uskrsno janje2.jpg

U naš e-mail sandučić stigla je božićna čestitka Evangeličke crkve u Hessenu, organizatora proslave 800.te obljetnice rođenja sv. Elizabete: 

Meine sehr geehrten Damen und Herren, liebe Partnerinnen und Partner, liebe Freundinnen und Freunde,

das Elisabethjubiläumsjahr 2007 neigt sich dem Ende entgegen, hoffentlich auch für Sie / Euch Zeit und Gelegenheit, nach dem unerwartet großen Erfolg ein wenig zu verschnaufen. 2008 wird es in vielen Ländern und an vielen Orten weitergehen, freuen wir uns schon darauf!Auf die eine oder andere Weise sind wir uns in diesem Jahr begegnet. Für all diese Begegnungen, mögen sie harmonisch und / oder spannend verlaufen sein, bin ich dankbar. Manche mögen kurze Episoden bleiben, aus anderen mag eine eigene Geschichte hervorwachsen – wir können es zum Glück nicht wissen! Wenn die Beschäftigung mit Elisabeth von Thüringen in uns das Verlangen geweckt oder gestärkt hat, uns unseren Nächsten in Solidarität und Liebe zuzuwenden, dann hat dieses Jubiläumsjahr etwas bewirkt. Das hoffe ich.

Von Herzen wünsche ich Ihnen und Ihren Lieben eine freudevolle und friedliche Weihnachtszeit sowie ein gesegnetes Neues Jahr 2008!

Mit freundlichen Grüßen
bin ich Ihr

Dr. Jürgen Römer
Geschäftsführer Elisabeth-Jahr 2007

elisabethjahr@ekkw.de
www.800-jahre-elisabeth.de

    Weihnachten 2007.JPG

Cijenjene dame i gospodo, dragi suradnici, dragi prijatelji, 

godina proslave rođenja sv. Elizabete je na izmaku pa se nadam da Vam nakon neočekivano velikog uspjeha dolazi vrijeme i prilika za predah. Veselimo se što se u mnogim zemljama i gradovima proslava obljetnice rođenja sv. Elizabete nastavlja se i kroz 2008. godinu. 

Na ovaj ili onaj način smo se u ovoj godini susretali. Za sve te susrete koji su protekli skladno i/ili  napeto iskreno sam zahvalan. Od nekih bi mogla ostati samo kratka epizoda, a iz drugih bi mogla izrasti jedna velika priča – to na sreću ne možemo znati! Ako je zanimanje za sv. Elizabetu Ugarsku kod nas probudilo ili ojačalo želju pružiti svome bližnjemu više ljubavi i solidarnosti, tada je ovaj jubilej uspio. Nadam se da je tako. 

Od srca želim Vama i svim Vašim dragima mirno i ljubavlju ispunjeno božićno vrijeme te blagoslovljenu novu 2008. godinu! 

Uz prijateljske pozdrave Vaš 

Dr. Jürgen Römer

Voditelj proslave 800te obljetnice rođenja sv. Elizabete

Stepinac

U utorak 11. prosinca 2007. na Kaptolu 31 (u dvorišnoj zgradi za sastanke) Ured za pokrete i udruge Zagrebačke nadbiskupije organizira tribinu na temu

Alojzije Stepinac i laički pokreti u Hrvatskoj

kojoj će nazočiti dr. Juraj Batelja, pomoćni biskup dr. Vlado Košić i mons. Henrik Mieczyslaw Jagodzinski, tajnik Apostolske Nuncijature u Hrvatskoj.

Pozivamo sve članovi FSRa da se prisustvuju ovoj tribini i podsjećamo da je bl. Alojzije Stepinac bio član našeg bratstva.

Svi oni koji žele svjedočiti o milostima koje su primili zagovorom bl. Alojzija mogu se javiti na naš mail ili ministru Stjepanu Kelčiću.

Kanonizacija kardinala Stepinca.pdf

Poziv pokretima i udrugama na tribinu 11.12.2007.pdf

Daleki a toliko blizu –

nutarnji putovi došašća

na kojima moje nemirno srce

pogledom traži Mir.
 

Zamršeni a divni –

dugi putovi došašća

na kojima moja čežnja

postavlja svoja otvorena pitanja.

 

Ljudski i božanski –

različiti putovi došašća

koji me sve dublje i dublje uvode

u tajnu Boga i čovjeka.

 

Obasjani svjetlom i mračni –

prokušani putovi došašća,

na kojima ljudi prilaze jedni drugima

i nalaze novu nadu

 

Nepoznati, ali puni obećanja –

novi putovi došašća,

na koje se treba odvažiti

da bismo oslobodili prostor

dopuštajući da se Bog i u meni učovječi. 

 

Phil Bosmans

 

Draga braćo i sestre FSR-a,od srca vam čestitamo blagdan vaše svete i velike zaštitnice, sv. Elizabete.

Vjerujemo da ste ove godine produbili i stekli mnoga saznanja o njoj, što će uvelike pridonijeti da postanete

(i postanemo) živi evanđeoski kvasac u ovome svijetu. Dao Gospodin da se pozagovoru sv. Elizabete i po našem primjerenom

životu sve patnje ovoga svijeta preobraze u crvene ruže ljubavi.

Od srca vas pozdravljamo i želimo svako dobro i mir od Gospodina,

sestre klarise iz Zagreba

Draga braćo!

Obavještavamo Vas da je izašao novi broj našeg on-line
časopisa s novim sadržajima!
Svako posjetite www.ofm.hr/juniorat i šaljite nam svoje
prijedloge i kritike ili barem znak podrške na juniorat@ofm.hr

Unaprijed hvala!

Mir i dobro!

Juniori Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

svijeca_gori.gif

Sunčani jesenski dan.
Obilje cvijeća i svijeća.
Dodir vječnosti.

Sveti Franjo

Uz blagdan sv. Franje Asiškoga!

Mir i dobro!

Marcela
grupa Ancilla

sveti_franjo.pps (Microsoft PowerPoint Presentation, 2.63 MB)

Od juniora Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda:

 

juniorat600

(više…)

Od Marije.

upzg.JPG

Od Ureda za Pokrete i udruge.

voskres.JPG

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Felix Alelluia

Ured za Pokrete i udruge

Od fra Jakova Ripića.

Draga braćo, sestre i prijatelji !

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS 2007.!
(više…)

uskrsno-janje2.jpg

Sretan i blagoslovljen Uskrs
i uskrsne blagdane
želi
fra Petar Filić

Od g. Nenada Anić:

Poštovani, obaviještavamo vas da je blago u Gospodinu preminula gđa. Antonija Karavanić iz Zagreba, (više…)

Kršćanski  akademski krug
organizira susret na temu:

Manifest Incijative kršćana za Europu vezan uz 50. obljetnicu Rimskih ugovora

u četvrtak 15. veljače 2007. u 18:30 sati u Palmotićevoj 31
(kod porte lijevo, dvorana zbora «Palma»)

Dr. Neven Šimac održat će izlaganje na ovu temu. Konstruktivna rasprava i izmjena iskustava u kontekstu ove teme je dobrodošla.

„10 – 15 ak starijih ljudi” (tekst napisao Davor Božić)

Šesta misa kako ju imaju običaj zvati braća fratri je ona u 6:00 ujutro svaki dan.
To je misa na kojoj se čovjek može ispovjediti.
Veliki poklon nama od Boga.
Ispovijed i pričest, svaki dan, prije buđenja grada, prije buđenja svijeta ovozemaljskog.
Ponekad mi se čini da i zlo tada još spava.
Nije baš tako u svim crkvama.
Crkva Sv. Franje na Kaptolu je jedna od tih koja ima taj predragocjeni dar Božji.
(više…)

Od Zdenke Gusić.

ispravak04.jpg

Braći i sestrama naše zajednice FSR-a,posebno starima, nemoćnima, siromašnima ,bolesnima SRETAN I RADOSTAN BOŽIĆ!!!!
NEKA BUDE MIR I RADOST MEĐU NAMA ! NEKA JE RADOSTAN BOŽIĆ I NAŠEM P. ZDRAVKU.

s. Zdenka Gusić

Od Marije iz Međunarodne udruga katolika esperantista – HR ogranak.

slide5.JPG

Od Gordane Štampar.

asiz-271.jpg

Svim FSR-ovcima, fratrima i ostalima koji se motaju po Kaptolu 9 želim od srca blagoslovljen Božić. Neka svjetlo novorođenog Djeteta unese u svako srce obilje mira, ljubavi, radosti i zajedništva.
Gordana Štampar

Od Ureda za pokrete i udruge.

011020h.jpg

Svim pokretima i udrugama,

neokatekumenskom Putu, FSR-u i svim zajednicama:

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOZIC

I NOVA 2007. GODINA

Od Ivana Klar (nisam baš siguran u prezime).

Svima želim sretan Božić!
Ovu pjesmicu (koja slijedi)napisao sam prije par godina i mislim da odgovara ovom nadolazećem
radosnom Blagdanu.
(više…)

Od Irene Gantar.

clip_image002.gif

clip_image004.jpg

Sretan Božić i radošću, mirom i Božjim blagoslovom ispunjene dane Nove
2007. godine od srca svima želi

Irena!

Od sestara klarisa iz Zagreba.

image001.jpg

Božić 2006.

Draga braćo i sestre Franjevačkog svjetovnog reda!

Javljamo vam jednostavnu, a tako veliku i lijepu vijest: Krist nam se rodio, dođite, poklonimo se njemu! Vidjesmo njegovu zvijezdu koja sja nad mjestom gdje se Krist rodio. To je mjesto uvijek među siromašnima u duhu, ožalošćenima, krotkima, gladnima i žednima pravednosti, milosrdnima, čistima srcem, mirotvorcima i progonjenima zbog pravednosti.
(više…)

clip0002.jpg

SRETAN BOŽIĆ
I BLAGOSLOVLJENU NOVU GODINU!

želi fra Petar Filić

Od Jakova Ripića.

Draga braćo, sestre i prijatelji !

Radujte se ! Rodio nam se Spasitelj ! On je Bog naš, Bog s nama i Bog za nas ! Ime mu je Isus, to jest Bog koji spašava !
(više…)

Ovo sam primio jučer od Lovre Sučića, emisija je već snimljena, ali bit će ne programu sutra, pa još ima smisla.

mili moji!
proslijedjujem vam sms koji sam dobio prije pola sata od Ive Sprema, jednog od aktivnih clanova uduge GROZD (glas roditelja za djecu). (više…)

Iz našeg e-sandučića.

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije koja je osnovana prije godinu dana, pokrenula je program Slap dobrote u sklopu kojeg provodimo kampanju Kap za slap. Cilj ove kampanje je prikupiti što veći broj e-mail poruka koje će sačinjavati Zlatnu knjigu. (više…)

Iz našeg e-sandučića.

Poštovani, u privitku je poticajno pismo našeg Povjerenstva za duhovnost povodom ovogdišnjeg obilježavnja Duha Asiza. Srdačan pozdrav.

Vijeće hrvatskih franjevačkih zajednica

poticaj.doc (Microsoft Word Document, 64 KB)

Ovo je samo nekoliko rečenica iz njihovog apela. Ispod teksta su linkovi na dokumente.

U Hrvatskoj se, od školske godine 2006./07., za više razrede osnovnih te za srednje škole uvodi obvezni Zdravstveni odgoj. U javnosti se, osobito u medijima, najviše govori o „spolnom odgoju“ iako predviđeni zdravstveni odgoj obuhvaća i područja kvalitete života, kulture društvene komunikacije te prevencije ovisnosti i nasilničkog ponašanja. Prijedloge programa na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa poslalo je trinaest ponuđača, među kojima i naša udruga Glas roditelja za djecu (GROZD). Povjerenstvo koje je Ministarstvo imenovalo za procjenu programa izdvojilo je kao najkvalitetnije upravo programe udruge GROZD, za osnovnu i za srednje škole, dok je za srednje škole izdvojen još jedan program.

Ovo je iz mog e-sandučića, ali sam mislio da bi moglo interesirati čitatelje ovog bloga.

Sestre Klarise iz Zagreba (Mikulići) imaju 5 knjiga koje bi tiskale. Riječ je o duhovnom sadržaju. Pokušavaju naći sponzora za izdavanje tih knjiga, pa ako netko od vas poznaje nekoga ili može pomoći na bilo koji način, javite se sestrama.

SAMOSTAN SVETE KLARE
KVATERNIKOVA 167
10000 ZAGREB

01/3736-524
mislim da je ovo ispravan broj i adresa:)
Ako vam još nešto treba, javite mi. Imaju i e-mail ako bude trebalo.

Miro

Dragi prijatelji!

U dodatku naći ćete poziv i program 275. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu.
Poziv upućujem iz Ureda za pokrete, udruge i Neokatekumenski put, ali iz tehničkih razloga s tuđe adrese.
Nadam se skorom viđenju!

vlč. Andrija Vrane

poziv (pdf, 27 KB)

Iz našeg e-sandučića.

Od: h-epicentar

Poštovane kolege, pomozite nam da zajedno kroz humanitarnu akciju H-epicentra za
mališane Udruge Suncokret postignemo dobar rezultat!

Detalji se nalaze u privitku.

Očekujemo Vas s nestrpljenjem.

Tomislav Golubić, odnosi s javnošću projekta H-epicentar
091 5570901

hepicentar (PDF, 60 KB)

Ovo mi je stiglo u e-sandučić.

Radi se o gluhoslijepim osobama koje žele unajmiti stan u Zagrebu, u tramvajskoj zoni, 30-40 m2 i spremni su plaćati mjesečni najam do 1500 kn.

Već 20 godina žive samostalno, no unatoč tome, danas se susreću sa velikom predrasudom zbog invalidnosti i jos uvijek nisu uspjeli naci najmodavca kojem njihova “invalidnost” ne predstavlja problem.

Ukoliko vi, vaša obitelj ili prijatelji imate na raspolaganju stan koji biste iznajmili i zelite pomoći ovoj obitelji kako biste tim djelom uvećali sami sebe, molim vas da nazovete gđu Aleksandru Vuk, njihovu socijalnu radnicu, na broj tel. 6140 857.

Od: Štampar Gordana

Dragi naši prijatelji,

Već nekoliko mjeseci molimo živu krunicu, okupljamo se u malim skupinama, na danonoćnim molitvama pred Presvetim. Sada krećemo dalje, u javnost. Centar za bolji svijet organizira u Zagrebu, u dvorani CBS-a na Zavrtnici 17, od 26. do 28. svibnja, od petka u 19 sati do nedjelje u 12 sati, danonoćnu konferenciju posta, molitvei izmjene razmišljanja, iskustava i strateških prijedloga “Za čovjekoljubivu Hrvatsku”. Cilj okupljanja je, između ostalog, osluškivati znakove vremena kroz izlaganja govornika te promovirati čovjekoljublje u svakodnevici. (više…)

Postovani !

Prenosim poruku Damira Pajica, vezano uz nedavni sastanak Zagrebacke podruznice Hrvatskog bioetickog drustva te tekst objavljen u najnovijem broju Glasa Koncila …

Silvija Visinski, tajnica

Od: Damir Pajic

Za one koji nisu bili na tom sastanku, a zele vidjeti o cemu je bilo
rijeci, zapisano je ovdje:
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_prigovor_znanosti.html

Uz pozdrav,
Damir Pajic

Od: Mihael Bago

DOBRODOŠLI! Pozivamo Vas u Slavoniju! Dođite u Osijek! Zajedno na
KRISTFEST!!!!! (više…)

<blockquote>Od: Tajnistvo KRAK 

Postovani !
   
  U attchmentu se nalazi proslijeđeni, opširniji poziv na tribinu Williama Engdahla – vrhunskog svjetskog ekonomista i geopolitologa, autora knjiga Stoljeće rata i Sjeme uništenja, koja će se održati u ponedjeljak 8. svibnja u 20 sati u velikoj dvorani Studentskog centra, Savska cesta 25.
   
  Pozdrav,
  Silvija Visinski, tajnica </blockquote><blockquote>PS.
Tribina ce biti ponovljena u Splitu 10.05. u 20 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemenista Zrinsko frankopanska 19</blockquote><blockquote>F. William Engdahl, autor bestselera Sjeme uništenja i Stoljeće rata, govorit će o najnovijim
događajima na poprištu svjetske bitke kojom se želi spriječiti predaju svjetske opskrbe hranom u
ruke privatnih interesnih krugova, čiji su jedini ciljevi stjecanje moći i kontrole nad tržištem, a ne
zdravlje i dobrobit ljudi.
Dana 7. veljače o. g., nedemokratska naddržavna institucija Svjetska trgovinska
organizacija (WTO) zaključila je da je Europska unija svojim moratorijem na GMO
prekršila pravila WTO-a o “slobodnoj trgovini”. Europske su države s pravom
zabrinute zbog činjenice da dugoročne posljedice konzumiranja GMO hrane još uvijek
nisu znanstveno istražene. Nepoznato je kakve posljedice takva hrana ima po
životinje, a kamoli po ljude. Tu legitimnu zabrinutost europskih zemalja za zdravlje
svojih građana Svjetska trgovinska organizacija proglasila je “nezakonitom”. Po
stajalištu te organizacije, opskrba svijeta vitalno važnim namirnicama mora biti u
skladu s interesima velikih svjetskih agrokompanija. Što stoji iza te naizgled
nerazumne i apsurdne odluke Svjetske trgovinske organizacije? Tko utvrđuje njezinu
politku i kakvi se ciljevi kriju iza genetski modificirane hrane?
Ptičja gripa: Ako do sada niste posumnjali u veliku paniku oko ptičje gripe, koju su
stvorili mediji i vlade nekih zemalja, onda će vam predavanje gospodina Williama
Engdahla otvoriti oči. Gospodin Engdahl razgovarao je s mnogim medicinskim
stručnjacima i državnim dužnosnicima, a godinama je proučavao metode i taktike
svjetskih igrača koji danas upravljaju panikom ptičje gripe. Kakav je cilj strategije
kojom se ljude želi, doslovno, nasmrt prestrašiti virusom koji do danas nije prenesen
s čovjeka na čovjeka? Tko ubire profit od straha od ptičje gripe? Što taj strah znači za
budućnost uzgoja peradi? Kako se ta strategija uklapa u strategiju preuzimanja
kontrole nad ljudskom hranom pomoću GMO-a?
Danas se diljem Europske unije vodi rat o kojemu mediji ne izvješćuju, rat koji su
pokrenuli zabrinuti poljoprivrednici i potrošači kako bi se obranili od genetski
modificiranih usjeva i proizvođača genetski modificirana sjemena. Gospodin Engdahl
govorit će o tome ratu, koji on drži “najvažnijim pitanjem s kojim je čovječanstvo
danas sučeljeno, pitanjem kojemu čak ni rat na Srednjemu istoku nije ravan!
Budućnost kontrole nad proizvodnjom hrane, sposobnost svake države da u
vremenima kriza ima samodostatnu poljoprivredu, pravo na sjetvu neovisnu o
patentima na žive organizme – to su pitanja koja zadiru u samu srž našega opstanka!
Zbog medijske zbrke, koja je namjerno stvorena, mnogim ljudima nije jasnao koliko je
pitanje GMO-a doista dramatično i što doista možemo i moramo učiniti!”</blockquote><blockquote>Nakladnička kuća DETECTA i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu
imaju čast pozvati Vas
na tribinu
Williama Engdahla
vrhunskog svjetskog ekonomiste i geopolitologa,
autora knjiga Stoljeće rata i Sjeme uništenja,
u ponedjeljak, 8. svibnja 2006., u 20,00 sati
u velikoj dvorani Studentskoga centra,
Savska cesta 25, Zagreb.
Teme tribine:
– opasnosti od genetski modificirane hrane
– korijeni i ciljevi ptičje gripe
– strategija proizvodnje straha u svijetu.
Ulaz slobodan.</blockquote>

<blockquote>Od: Tajnistvo KRAK 
Postovani !     U attchmentu se nalazi proslijeđeni, opširniji poziv na tribinu Williama Engdahla – vrhunskog svjetskog ekonomista i geopolitologa, autora knjiga Stoljeće rata i Sjeme uništenja, koja će se održati u ponedjeljak 8. svibnja u 20 sati u velikoj dvorani Studentskog centra, Savska cesta 25.     Pozdrav,  Silvija Visinski, tajnica </blockquote><blockquote>PS.Tribina ce biti ponovljena u Splitu 10.05. u 20 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemenista Zrinsko frankopanska 19</blockquote><blockquote>F. William Engdahl, autor bestselera Sjeme uništenja i Stoljeće rata, govorit će o najnovijimdogađajima na poprištu svjetske bitke kojom se želi spriječiti predaju svjetske opskrbe hranom uruke privatnih interesnih krugova, čiji su jedini ciljevi stjecanje moći i kontrole nad tržištem, a nezdravlje i dobrobit ljudi.Dana 7. veljače o. g., nedemokratska naddržavna institucija Svjetska trgovinskaorganizacija (WTO) zaključila je da je Europska unija svojim moratorijem na GMOprekršila pravila WTO-a o “slobodnoj trgovini”. Europske su države s pravomzabrinute zbog činjenice da dugoročne posljedice konzumiranja GMO hrane još uvijeknisu znanstveno istražene. Nepoznato je kakve posljedice takva hrana ima poživotinje, a kamoli po ljude. Tu legitimnu zabrinutost europskih zemalja za zdravljesvojih građana Svjetska trgovinska organizacija proglasila je “nezakonitom”. Postajalištu te organizacije, opskrba svijeta vitalno važnim namirnicama mora biti uskladu s interesima velikih svjetskih agrokompanija. Što stoji iza te naizglednerazumne i apsurdne odluke Svjetske trgovinske organizacije? Tko utvrđuje njezinupolitku i kakvi se ciljevi kriju iza genetski modificirane hrane?Ptičja gripa: Ako do sada niste posumnjali u veliku paniku oko ptičje gripe, koju sustvorili mediji i vlade nekih zemalja, onda će vam predavanje gospodina WilliamaEngdahla otvoriti oči. Gospodin Engdahl razgovarao je s mnogim medicinskimstručnjacima i državnim dužnosnicima, a godinama je proučavao metode i taktikesvjetskih igrača koji danas upravljaju panikom ptičje gripe. Kakav je cilj strategijekojom se ljude želi, doslovno, nasmrt prestrašiti virusom koji do danas nije prenesens čovjeka na čovjeka? Tko ubire profit od straha od ptičje gripe? Što taj strah znači zabudućnost uzgoja peradi? Kako se ta strategija uklapa u strategiju preuzimanjakontrole nad ljudskom hranom pomoću GMO-a?Danas se diljem Europske unije vodi rat o kojemu mediji ne izvješćuju, rat koji supokrenuli zabrinuti poljoprivrednici i potrošači kako bi se obranili od genetskimodificiranih usjeva i proizvođača genetski modificirana sjemena. Gospodin Engdahlgovorit će o tome ratu, koji on drži “najvažnijim pitanjem s kojim je čovječanstvodanas sučeljeno, pitanjem kojemu čak ni rat na Srednjemu istoku nije ravan!Budućnost kontrole nad proizvodnjom hrane, sposobnost svake države da uvremenima kriza ima samodostatnu poljoprivredu, pravo na sjetvu neovisnu opatentima na žive organizme – to su pitanja koja zadiru u samu srž našega opstanka!Zbog medijske zbrke, koja je namjerno stvorena, mnogim ljudima nije jasnao koliko jepitanje GMO-a doista dramatično i što doista možemo i moramo učiniti!”</blockquote><blockquote>Nakladnička kuća DETECTA i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebuimaju čast pozvati Vasna tribinuWilliama Engdahlavrhunskog svjetskog ekonomiste i geopolitologa,autora knjiga Stoljeće rata i Sjeme uništenja,u ponedjeljak, 8. svibnja 2006., u 20,00 satiu velikoj dvorani Studentskoga centra,Savska cesta 25, Zagreb.Teme tribine:- opasnosti od genetski modificirane hrane- korijeni i ciljevi ptičje gripe- strategija proizvodnje straha u svijetu.Ulaz slobodan.</blockquote>

Centar za europsku dokumentaciju i istraživanje – Robert Schuman (CEDI)

i

Udruga za demokratsko društvo (UDD)

imaju čast pozvati Vas na

obilježavanje Dana Europe

predavanjem

Od otaca Europe do kandidature Republike Hrvatske u EU, (više…)

Od: Tajnistvo KRAK

Postovani !

Proslijedjujem poziv na hodocasnicko – turisticko putovanje po franjevackim samostanima Bosne srebrene kojeg nam je uputio prof. dr. Ivo Podhorsky. (više…)

NAJAVLJUJEMO:

BISKUP REFORMIRANE CRKVE ENDRE LANGH NA TRIBINI HDKN 4. svibnja 2006.

S KRISTOM ZA ZAJEDNIŠTVO I SLOBODU! (više…)

Poštovani,

uz srdačne čestitke za Uskrs šaljemo Vam posebnu najavu za H-epicentar u Saloonu.

Nadam se da će ovaj događaj potaknuti sve ljude dobre volje da zajedno činimo više dobra. (više…)

Postovani !

Proslijedjujem jos jedan poziv na okrugli stol 20. travnja u organizaciji Drustva za kulturu demokracije.

Pozdrav,
Silvija Visinski, tajnica

Zaklada Konrad Adenauer i
Društvo za kulturu demokracije

pozivaju Vas na
okrugli stol

»Institucije EU: povijest, razvitak i način funkcioniranja»
O Europskoj uniji bez idealiziranja i predrasuda (više…)

Od Ljudevita Jurkovića.

Moram priznati da je danas za mene bio najljepši dan u mom životu !
Današnja Sveta misa bila je za mene nešto što nemogu opisati riječima,
osjetio sam poziv Isusa Krista ,da je za mene došlo vrijeme da se vratim na put,
jedini i pravi, put koji vodi k gospodinu Isusu Kristu!
Zato vas molim da mi pomognete na tom putu,molim vas da se molite za mene.
Hvala!
Ljudevit

Od Ljudevita Jurkovića.

Dragi prijatelji želim vam sretan Uskrs!

Od Tomislava Draguna.

GOSPODIN JE!

Kaže im Šimun Petar:
“Idem ribariti.”

Rekoše:
“Idemo i mi s tobom.”

Iziđoše i uđoše u lađu,
ali te noći ne uloviše ništa.

Kad je već svanulo,
stade Isus na kraju
ali učenici nisu znali
da je to Isus.

Kaže im Isus:
“Dječice, imate li što za prismok?”

Odgovoriše mu:
“Nemamo.”

A on im reče:
“Bacite mrežu na desnu stranu
lađe i naći ćete.”

Baciše oni i više je ne mogoše
izvući od mnoštva ribe.

Tada onaj učenik
kojega je Isus ljubio
kaže Petru:
“Gospodin je!”

Iv 21,3-7

SRETAN USKRS!

posterjesuschild.jpg

Pobjednički hvalospjev

A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo smrtno obuče u besmrtnost, tada će se obistiniti riječ napisana: Pobjeda iskapi smrt. Gdje je, smrti, pobjeda tvoja? Gdje je, smrti, žalac tvoj? Žalac je smrti grijeh, snaga je grijeha Zakon. A hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!

Tako, braćo moja ljubljena, budite postojani, nepokolebljivi, i obilujte svagda u djelu Gospodnjem znajući da trud vaš nije neplodan u Gospodinu.

(1Kor 15,54-58)

nrsso008.JPG

SRETAN USKRS

I USKRSNE BLAGDANE!

ŽELI FRA PETAR

Od Gordane Štampar.

Aleluja! Sretan i blagoslovljen Uskrs svima

Od Maje Kačić.

DRAGA MOJA BRAČA I SESTRE U SV FRANJI
JA SAM VAŠ ČLAN VEČ 15.GOD.U GRUPI BOGOLJAVLJANJE, ALI JA ŽIVIM PODSTRANA
KOD SPLITA, INAČE SAM INVALID..
BLAGOSLOV I SVAKO DOBRO ŽELI VAM
MAJA KAČIĆ

Od Melinde Djelmiš.

Poštovani,

Želim vas obavijestiti, da je u ožujku navršilo 10 godina od prve instalacije provincijskog programa Poslovi župnog ureda!

Također vam svima želim Sretan Uskrs!