Kontakt

Pišite nam na kaptol@ofs.hr.

 • Franjevački svjetovni red
  Mjesno bratstvo Kaptol Zagreb
 • Adresa: Kaptol 9
  HR – 10 000 Zagreb
 • Telefon: +385 (0)1 4814 260
  (Za informacije o sakramentima zvati brojeve samostana:
  +385 (0)1 4898333
  +385 (0)1 4811125.)
 • E-mail: kaptol@ofs.hr
 • Web: kaptol.ofs.hr
 • Žiro račun u Raiffeisenbank Austria d.d.:
  kunski: IBAN HR9824840081104162874
  devizni: IBAN HR9524840082100127694
  Swift: RZBHHR2X

 

42 thoughts on “Kontakt”
 1. Poštovani, možete li mi javiti radno vrijeme župnog ureda ili ureda za administraciju da mogu podići potvrdnicu za krštenje djeteta tako da se može pričestiti?

  1. Pozdrav,

   za potvrde o sakramentima morate se obratiti župnom uredu sv. Marije na Dolcu obzirom da crkva sv. Franje nije župna crkva već spada pod administraciju navedene župe.
   Mir i dobro,
   Domagoj

 2. Hvaljen Isus i Marija.Postovani zanima me kako i kada se može pristupiti 3 franjevačkom redu.Jsko sam zainteresirana za to.Hvala i Božji vam blagoslov.

 3. Poštovani,

  Već dugo niste objavili nedjeljne oglase? Samo mjesečne. Ako ste ipak u mogućnosti objavljivati,bila bih jako zahvalna,jer vas rado čitam (nisam iz Zagreba).

  Maja

 4. razmišljam o tome da postanem časna sestra i htjela bi sa nekim razgovarati o tome i razgledati ako je ikako moguče vaš samostan

 5. Mir i dobro!

  Vidjeli smo popis prijedloga kandidata za mjesta u Vijeću FSR-a na oglasnoj ploči na Kaptolu, već smo postavili pitanje, pa ako može neko dati odgovor, bilo je rečeno da se predlažu kandidati do 27.11.2011.

  Unaprijed hvala!

 6. što duže živim, što sam više toga vidio i prošao, sve sam bliže istini da zapravo nema nego taj jedan put kojim vi idete. jako je lijepo i ohrabrujuće da je tako.

 7. Hvaljen Isus i Marija,
  dolazim iz Slavonskog Broda i sada ću u srednju školu. Želio bih pitati kakav je redoslijed i kakva su pravila da “se postane franjevac?” nakon srednje škole. Općenito želio bih nešto znati o tome? Gdje se ide na fakultet,koliko godina traje, …?
  MIR I DOBRO!

 8. Postovanje,
  zanima me ako vi kao bratstvo imate program misija za odlazak u Afriku,naime ja sam zainteresiran za misiju ali ne znam tko mi moze pomoci oko kontakta.
  Unaprijed hvala , Nenad

 9. Melanija, javljam da ste stavljeni na mailing listu kojom vijeće obaviještava o važnijim događanjima u bratstvu.

  Mir i dobro!

 10. Poštovani,

  Molim Vas da me dodate na Vašu mailing listu za primanje obavijesti. Članica sam mjesnog bratstva Kaptol Zagreb. Hvala unaprijed!

  Mir i dobro!

 11. Da, ove godine se ide od 18. do 22. lipnja, ali ne znam ima li slobodnih mjesta. Nazovite na gornji tel. broj u vrijeme dežurstva (petkom 17.30-18.30)

 12. Postovani,
  rado bih posjetila Asissi ovog proljeca. Molim Vas za informaciju da li vi organizirate takva putovanja, a ako ne, da li znate tko bi mi mogao dati daljnje informacije. Rado bih putovala sa organiziranom grupom i vodstvom.
  unaprijed se zahvaljujem na informacijama,
  Darija Schiele

 13. Poštovani,

  tražim kontakt, vezu sa vašim bratom patrom OFM g. Antunom Kinderićem, fratrom u samostanu sv. Katarine u Krapini?

  Pozdrav iz Slovenije, FK

  Dr. Franc KRIŽNAR
  Reteče 127, 4220 ŠKOFJA LOKA
  T: 04/5139-110, MOB-i: 041/601-408
  e-mail:franc.kriznar@siol.net

  predstojnik Inštituta glasbenoinformacijskih znanosti pri
  Centru za interdiscplinarne in multidisciplinarne raziskave in
  študije UNIVERZE V MARIBORU, Krekova 2, 2000 MARIBOR
  T: 02/2355-430
  e-mail: igiz@uni-mb.si; cimrs@uni-mb.si

 14. Hvaljen Isus i Marija!

  Potaknut životom oca Franje voli bih ga nasljedovati, odnosno s njime nasljedovati Isusa Krista. Stoga me zanima gdje bih se mogao obratiti da postanem član FSR-a (živim u Kraljevcu na Sutli). Također već neko vrijeme tražim tiskano izdanje Životopisa oca Franje od Tome Čelanskog ili sv. Bonaventure, pa me zanima da li i gdje se to može nabaviti.

  Božji blagoslov i duh oca Franje vodio vas u vašem poslanju!

  Mir i dobro!

 15. DRAGA BRAČO I SESTRE
  SRETAN I BLAGGOSLOVLJEN USKRS
  OD SRCA VAM ŽELI VAŠA SETRA KOJA MOLI ZA SVE
  VAS…………
  MIR I DOBRO,,,,,,,,,,,

 16. Sretan Božić svim ljudima na svijetu.
  Želim vam osmijeh kada kapaju suze
  Želim vam svijetlo kada je mrak,
  Želim vam veselje kada ste tužni,
  Želim vam puno sreće, zdravlja,
  Ljubavi, dobrih djela, mira.
  Svim ljudima na svijetu
  Želim sve najbolje u životu
  I neka vas u životu sreća
  Prati ljepše želje ne mogu vam dati.
  Ja sam vaša sestra , moja grupa se zove Bogoljavme, samo živim u Podstrani

 17. Mir i dobro
  Pozdravljam sve i molim nekoga tko zna e maili adresu Stjepana Lice da mi javi. S njime sam se upoznao na Košljunu,par njegovih djela od prije znam ali dok sam s njime bio na Košljunu nisam znao da je to on.

 18. Nova grupa kandidata i simpatizera ima svoj susret 24. rujna 2008. godine u 19.15 h.

  Okupljanje je ispred sobice FSR-a!

 19. Nova grupa kandidata i simpatizera će se formirati iza blagdana sv. Franje početkom listopada. Obavijest o tome će biti na ovoj stranici i oglasnoj ploči samostana na Kaptolu. Ukoliko niste iz Zagreba možete se interesirati u Vama najbližem franjevačkom samostanu.
  Nakon kandidature koja traje 6 mjeseci, slijedi novicijat od godinu dana nakon kojeg se polažu zavjeti. Kroz sastanke koje vode učitelji novaka upoznaje se franjevačka duhovnost i Pravilo FSR-a.

  Mir i dobro!

 20. +! Hvaljen Isus i Marija!

  Zanima me kako postati član Franjevačkog svjetovnog reda? Kako teče tijek formacije? Koji se zavjeti polažu? Kome i kada se prijaviti za kandidata? Unaprijed zahvaljujem
  na odgovoru.

  Mir i dobro!

 21. Dobna granica za ulazak u Franjevački svjetovni red je 18 godina. Vama najbliže mjesno bratstvo se nalazi kod franjevaca u župi Presvetog Srca Isusova u Voštarnici pa se tamo možete javiti.

  Mir i dobro!

 22. Hvaljen isus i marija!
  Ja sam Ivan Jordan, sjemeništarac iz Zadra, i zanima me da li postoji dobni limit da se uključim u bratovštinu našeg svetog oca Franje…
  MIR I DOBRO-PAX ET BONUM!

 23. Gubim vjeru u ljude i molim se Kristu da ne izgubim vjeru u Boga!
  U ovo preduskrsno vrijeme kada bi svi trebala biti radosni ja sam tuzna! Sedam mjeseci nisam vidjela roditelje zbog toga sto do posla nemogu i nadala sam se danima slobodnim uz Uskrs ali od toga nista, Bozic nisam provela zbog poslodavca uz svoje roditelje a necu moci ni Uskrs! Radim u sportskj kladionici SuperSport i nazalost radit cemo i na Usrks i na Usrksni ponedjeljak! Zasto su ljuti toliko pohlepni za novcima i zasto zbog njih ne vide Boga??!

 24. Drago nam je što smo međusobno povezani na ovakav način. Nadamo se da ćete doći na Kongres. Inače, sve bitnije obavijesti o životu bratstva možete naći na ovoj stranici u Biltenu, Oglasima ili vijestima.

  Mir i dobro!

 25. Dragi moji!
  Prvi put se javljam nakon puno godina. U Duhu sam i dalje s Vama. Član sam vašeg bratstva već 22 godine. Naime zavjetovan sam 15.6.1985. godine. U posljednje vrijeme češće posjećujem ovu stranicu da bi bio više s Vama u zajedništvu. Živim u Rijeci pa mi je dolazak na mjesečne skupštine dosta teško makar ne i neostvarivo. Velika mi je želja doći na Kongres FSR-a na Sveti Duh 19-tog ovog mjeseca pa se nadam da ćemo se vidjeti. Molio bih Vas ako je moguće da me za sve obavjesti kontaktirate na moju e-mail adresu što će mi biti velika radost. Hvala unaprijed!
  MIR I DOBRO!
  Pavao Čalogović, brat Leopold

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)