Članci označeni s “PDF”.pdf iconTrajna formacija OFS-a – siječanj 2012.


Dan duha Asiza – program 2011.

POZIV U SVIJETU – EMISIJA FRANJEVAČKOG SVJETOVNOG REDA I FRAME – tema: 25. obljetnica Dana duha Asiza; gosti: Zoran Milić i Đurđa Arbutina; urednica i voditeljica: Anđa Slunjski od 24. listopada 2011.

(Fotografirala: Jelica Franjičević)

Trajna-formacija-FSR-veljaca-2011

pdf icon Elizabeta Ugarska – svetica siromaha.pdf

Dodatak (29. listopada 2010.):
O tome se još može čuti i unutar emisije “Sveti Otac nam govori” od 25. listopada 2010. (iz arhive Radio Marije):

kalendar za 2010. godinu

bilten za siječanj 2010

33. nedjelja kroz godinu.pdf

Ovdje možete preuzeti letak koji je izdao Zavod za javno zdravstvo i Gradski ured za zdravstvo i branitelje o pandemiji gripe.

Letak_gripa

32_NKG_2009.pdf

Iz Pakistana nam je stiglo pismo zahvale s izvješćem o djeci kojoj naše mjesno bratstvo pomaže molitvom i novčanom potporom. Naš brat iz FSR-a Inderyas Sardar, ministar pakistanskog nacionalnog bratstva u nastajanju, koji je sa svojom ženom i dvjema kćerima udomio siročad i napuštenu djecu i dalje se preporuča našim molitvama i dobroti, nadajući se nastavku naše pomoći. Pismo i izvješće o djeci nalazi se u prilogu.

Pakistanska djeca.pdf

Poštovani,

evo, bliži se Dan pokreta i udruga, pa Vam šaljem i elektronskim putem nekoliko informacija:

U petak 29. svibnja je euharistijsko slavlje u 18.00 sati u Katedrali, ako će dolaziti svećenici ili duhovnici Vaših zajednica i pokreta mogu koncelebrirati na misnom slavlju (neka dođu 15-ak minuta ranije i ponesu vlastitu albu i štolu). Nakon misnog slavlja je program u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu.

U subotu program smotre pokreta i udruga ispred Zagrebačke katedrale započinje u 10.00 sati, a svi oni koji su rezervirali štand ili točku u programu na bini neka dođu sat vremena ranije (9.00) kako bi stigli urediti svoj štand. Na štandovi će postojati mogućnost struje, ali je potrebno ponijeti vlastiti produžni kabel, te Vas molim da mi to svakako javite (oni koji još nisu) kako bismo vaš štand stavili bliže pozornice.

Na svakom štandu će biti natpis pokreta, udruge ili zajednica koje će se na njemu predstavljati tako da neće biti problem nikome pronaći svoj štand.

Ukoliko je došlo do nekakvih promjena vezano uz Vaše predstavljanje molim Vas da to svakako javite tijekom sutrašnjeg dana.

Osobe koje ste prijavili za protokol i pomoć na same dane događanja trebaju doći u petak u 16.30 sati u Nadbiskupijski pastoralni institut radi dogovora i raspodjele zaduženja, a ona se odnose na pomoć oko realizacije domjenka, usmjeravanja ljudi u dvorane Instituta, podjelu himana Sinode prije mise (to će biti ulazna pjesma), te radari za subotu. Oni koji će pomagati oko pripreme domjenak nažalost neće moći sudjelovati na misnom slavlju i programu, ali sigurno da će i takav oblik služenja i sudjelovanja biti za svaku tu osobu veliko obogaćenja.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća možete me kontaktirati na 099/ 2004 471 ili 4894 835.

Srdačan pozdrav do skorog viđenja

Anita Ivanović
Iz Ureda biskupskog vikara za laike

mail_pozivnica_tisak.pdf

VII. NEDJELJA KG.pdf
IV. NEDJELJA KG.pdf
V. NEDJELJA KG.pdf
VI. NEDJELJA KG.pdf

kalendar_2009.pdf

fsr_2009_01.pdf

fsr_2008_12.pdf

34_NKG_A_2008.pdf

32_NKG_A_2008.pdf

Dragi prijatelji,

pozivamo Vas da i ove godine zajedno obilježimo Dan duha Asiza. Na taj se dan spominjemo velike Međureligijske molitve za mir na koju je Papa Ivan Pavao II. 27. listopada 1986. pozvao i okupio poglavare svih velikih svjetskih religija. Nakon toga svake se godine obilježava Dan duha Asiza u svijetu i kod nas, osobito u franjevačkim zajednicama. Kod nas u Zagrebu tradicionalno se susreću predstavnici vjerskih zajednica koji djeluju na zagrebačkom području.

U suradnji s Povjerenstvom za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije organiziramo trodnevni program na kojem očekujemo dolazak najviših predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj:

Četvrtak, 23. listopada 2008. u 19,30
– Tribina “Brak i obitelj pred izazovom globalizacije”, Tribine grada Zagreba, Kaptol 27
Petak, 24. listopada 2008.
– Molitva za mir; svaka vjerska zajednica moli u vlastitoj bogomolji sa svojim vjernicima a katolici mole u crkvi sv. Franje na Kaptolu 9.

– Središnji Međureligijski molitveni susret bio bi u ponedjeljak, 27. listopada 2008. u 19,30, u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, u Zagrebu.

Tema ovogodišnjeg molitvenog susreta je “Vjernik u promicanju obiteljskih vrijednosti”.

Mir i dobro!

Zoran

Duh Asiza_plakat.pdf

bilten_kolovoz.pdf

17_KROZ GODINU_A_2008.pdf

18_KROZ GODINU_A_2008.pdf