Hodočašće u Međugorje je bilo od 25. do 27. ožujka 2011. Uključivalo je još i posjet Sinju i Širokom Brijegu.

Sestra Marija Bistrički je napisala:

Pred sam odlazak u Međugorje imala sam potrebu zahvaljivati ljubljenom Isusu i Majci Mariji kao nikad do sada što sam pozvana na to milosno i sveto mjesto. Pokraj svih svojih silnih potreba nisam imala potrebu za ništa posebno moliti, osim za svoje drage pokojne, te zahvaljivati dobrom Bogu na njegovoj ljubavi za mene i mog sina, koji se je vrlo rado odazvao pozivu hodočašća u Međugorje.

Molitveni večernji program, SVETA MISA i KLANJANJE PRED PRESVETIM su bili vrhunac sve ljepote i ne znam zašto je to sve tako brzo završilo, kao da je to sve trajalo jedan tren.

Posebno sam osjetila Božju ljubav preko patra Zdravka, kroz tu otvorenost i ljubav prema molitvi, osjećaj prihvaćenosti takva kakva jesam i bratsku ljubav i prijateljstvo od ostalih hodočasnika. Onaj mali dio mimoilaženja zbog različitosti, sam shvatila da i ja trebam isto tako voljeti i učiti se prihvaćati ljude takve kakvi jesu, zbog toga su mi često dolazile u misli rečenice iz Biblije, poslanice sv. Ivana apostola: „BOG JE LJUBAV I IZ LJUBAVI JE POSLAO SVOGA SINA ZA POMIRNICU ZA GRIJEHE NAŠE, AKO JE BOG TAKO LJUBIO NAS I MI SMO DUŽNI LJUBITI JEDNI DRUGE…“

Hvala Majci Mariji, Kraljici Mira i Gospodinu Isusu na svemu!

(Snimila: Dubravka Senjarić)

(Snimio: Mario Bistrički)