Klek, Travanj 2023.

Dana 23. travnja 2023. grupica zaljubljenika prirode na poticaj s. Milke, braća svjetovni franjevci i simpatizeri, zaputila se put grada Ogulina, na vrh Klek koji je visok 1.182 metra.

Pošli smo iz Zagreba ujutro oko 6 sati kako bismo planirano stigli do 8 sati na nedjeljnu svetu misu u Ogulinu. Nakon veselog upoznavanja, krenuli smo organizirano na put sa osobnim automobilima, a dan je bio kao stvoren za planinarenje – vedar i ugodno topao sa laganim povjetarcem. Brzo smo stigli u Ogulin i započeli  naše planirano druženje na najljepši mogući način, sudjelovanjem na euharistijskome slavlju u crkvi sv. Križa u Ogulinu.  Nakon svete mise, dočekala nas je i pozdravila ministra mjesnog bratstva u Ogulinu, s. Valentina te nas povela prema napuštenom franjevačkom samostanu i posjetu male franjevačke kapele u Ogulinu. Kratko nas je upoznala sa poviješću i dosadašnjim djelovanjem franjevaca na području Ogulina. Uslijedila je zajednička kavica, a potom smo krenuli put vrha Kleka. Proljetni cvrkut ptičica svuda se čuo, a proljetni cvjetići uz put su mamili naše poglede. Nije ni čudo što je sv. Franjo bio tako zadivljen prirodom i svim stvorenim jer se kroz stvoreno vidi dio Božje ljepote i savršenstva. Do planinarskog doma došli smo za oko 45 minuta, gdje smo se odmarali uz zajednički ručak. Kako hrane i pića nije nedostajalo, tako nije nedostajalo niti zajedničkih razgovora, sunčanja, a i fotografiranja. Dio grupice nastavio je svoj put i do samog vrha Kleka sa kojega je lijep vidik prema Bjelolasici, Risnjaku, Ogulinu i jezeru Sabljaci.

Naravno, pri povratku s Kleka, počelo se odmah dogovarati sljedeći planinarski pohod, što samo govori koliko smo svi željni daljnjih bratskih susreta i boravka u prirodi.

Sretno i ispunjeno smo stigli svojim domovima u Zagreb oko 18 sati uz zahvalu s. Milki za organiziranje ovoga lijepoga izleta i Gospodinu za sve dobro što nam je taj dan dao.

Dražana