Članci označeni s “Franjevački utorak”.


Franjevački utorak

“ZDRAVOM HRANOM DO ZDRAVLJA”

Predavači: dr. Ivan Zirdum, prof.
Sandra Pavičić, Biodar

Utorak, 12. lipnja 2012. u 19,15 sati
Crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

pdf iconFranjevački utorak – lipanj 2012.pdf

Grupa za palijativnu skrb Socijalne inicijative Franjevačkog svjetovnog reda i Frame Mjesnog bratstva Kaptol poziva vas na tribinu koja će se održati 15. svibnja 2012. godine u 19.15 u crkvi sv. Franje na Kaptolu. Predavač je Penata Marđetko, magistrica palijativne skrbi, na temu “ULOGA VOLONTERA U PALIJATIVNOJ SKRBI – iskustva u svijetu i hrvatska stvarnost”.

Renata Marđetko rođena je u Kotoribi. Nakon stjecanja diplome više medicinske sestre otišla je na studij palijativne skrbi u London gdje je stekla titulu magistrice palijativne skrbi, prva (a za sada i jedina) u Hrvatskoj. Osim stjecanja znanja, u Londonu je stjecala i praktična iskustva volontirajući u njihovim hospicijima. Vrijednost znanja i iskustva koje je tamo stekla tim je veća imajući na umu da je Engleska kolijevka moderne palijativne skrbi. Renata je jedno vrijeme radila i u Kalkuti, u Indiji, u Kući umirućih, sa sestrama Majke Terezije. Prije dvije godine u Kotoribi je osnovala udrugu „Pomoć neizlječivima“ nastojeći u Hrvatsku prenijeti englesku ideju o palijativnoj skrbi.

Redovni mjesečni susreti trajne formacije za članove Franjevačkoga svjetovnog reda, kao i za sve kandidate, simpatizere i ostale zainteresirane, od ove godine imaju novo ime i termin. Nazivaju se Franjevačkim utorcima, a održavat će se svakog trećeg utorka u mjesecu poslije večernje svete mise, u dvorani uz crkvu sv. Franje na Kaptolu. Prvi od Franjevačkih utoraka bit će u utorak 17. siječnja 2012. s početkom u 19,15 sati. Tema je XIII. generalni kapitul Franjevačkoga svjetovnog reda koji se slavio od 22. do 29. listopada 2011. u Sao Paulu u Brazilu. O Kapitulu će govoriti sudionici u njegovom radu: Ana Fruk, vijećnica u Predsjedništvu Međunarodnog vijeća, i Dario Brigić, međunarodni vijećnik. Kapitul će osim riječima biti predstavljen i slikama.

U prilogu se nalazi plakat.

pdf iconFranjevački utorak – siječanj 2012.pdf