Članci označeni s “Oglasi međunarodnog vijeća”.


U srijedu 8. srpnja u 19.15 sati (poslije večernje sv. mise) će se održati razgovor o tekstu “Kako bi trebalo upravljati Redom kao što je OFS na svim njegovim razinama” koji nam je uputio XIV. generalni kapitul.
Prijevod ovog teksta, kao i svih drugih materijala s Generalnog kapitula, se može naći na adresi Nacionalnog bratstva OFS-a.

Dođite! Pozovite braću i sestre da nam se pridruže.

Jučer je na Generalnom kapitulu u Asizu izabrano novo predsjedništvo Međunarodnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda. Među izabranima je i naša sestra Ana Fruk iz generacijske grupe “Brat Magarac”. Detaljnije o tome se može pročitati na stranici Nacionalnog bratstva.

CIOFS_2014-2020

Presidenza CIOFS 2014-2020 inaugurazione

U Asizu se trenutno održava XIV. generalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda.

XIV_generalni_kapitul

Više informacija se o tome može naći na stranici Nacionalnog bratstva.

Odlukom Predsjedništva Međunarodnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda od 25. travnja 2014. do 25. travnja 2015. će se obilježiti godina sv. Ljudevita, našeg zaštitnika.

Pismo generalne ministre o tome, kao i sve ostale materijale, se može naći na stranici Nacionalnog bratstva OFS-a.

U svom Okružnom pismu od 4. rujna 2013. naša generalna ministra Encarnación del Pozo u ime Predsjedništva Međunarodnog vijeća OFS-a predlaže svim članovima Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži trenutak molitve za svaki mjesec u godini, počevši od rujna, s jednom zajedničkom nakanom.
Više o tome na stranici ofs.hr.


pdf iconTrajna formacija OFS-a – lipanj 2013.
PIWC_logo

pdf iconTrajna formacija OFS-a – travanj 2013.
PIWC_logo

pdf iconTrajna formacija OFS-a – ožujak 2013.
PIWC_logo

pdf iconTrajna formacija OFS-a – veljača 2013.
PIWC_logo


ciofs


pdf iconTrajna formacija OFS-a – siječanj 2013.
PIWC_logo

pdf iconTrajna formacija OFS-a – prosinac 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – studeni 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – listopad 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – rujan 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – kolovoz 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – srpanj 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – lipanj 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – svibanj 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – travanj 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – ožujak 2012.

pdf iconTrajna formacija OFS-a – veljača 2012.

Emanuela de Nunzio je preminula 10. studenoga 2011. u 18.55 u Rimu nakon bolesti, u 82. godini zivota, a u subotu 12. studenog je sahranjena u svom rodnom mjestu Rodi Garganico u Pugli. Sveta misa zadušnica proslavljena je u petak, 11. studenog u 18.00 a predvodio ju je generalni ministar OFM, fra Jose Rodriguez Carballo.
Bila je generalna ministra Franjevačkoga svjetovnog reda u dva šestogodišta i sudjelovala u izradi obnovljenog Pravila FSR-a i Generalnih konstitucija. Otvorila je mnoge puteve kojima danas idemo i puno povjerenja je davala i Frami.
Više informacija možete naći na CIOFS.org.


pdf iconTrajna formacija FSR-a – studeni 2011.pdf iconTrajna formacija FSR-a – listopad 2011.

pdf iconTrajna formacija FSR-a – rujan 2011.

pdf iconTrajna formacija FSR-a – kolovoz 2011.

pdf iconTrajna formacija FSR-a – srpanj 2011.pdf iconTrajna formacija FSR-a – lipanj 2011.pdf iconTrajna formacija FSR-a – svibanj 2011.pdf iconTrajna formacija FSR-a – travanj 2011.pdf iconTrajna formacija FSR-a – ožujak 2011.
Trajna-formacija-FSR-veljaca-2011

pdf iconTrajna formacija FSR-a – siječanj 2011.

pdf iconTrajna formacija FSR-a – prosinac 2010.

Trajna formacija FSR-a – studeni 2010.pdf

Trajna formacija FSR-a – travanj 2010.pdf

Trajna formacija FSR-a – ožujak 2010.

Trajna formacija FSR-a – listopad 2010.

U prilogu donosimo najnoviju Okružnicu Međunarodnog vijeća FSR-a upućenu svoj braći i sestrama širom svijeta te pismo koje je Pakistanskoj vladi u ime našeg Reda uputila generalna ministra Encarnacion del Pozo. Mir i dobro!

Pismo MVFSR-a Pakistanskoj vladi

Pismo MVFSR-a Nacionalnim vijećima o Pakistanu

bilten.gif

Dragi prijatelji,

Međunarodno vijeće (MVFSR) u Rimu nam je 30.06.2006. poslalo obavijest da na internetskim stranicama www.ciofs.org objavljuje Bilten.

U Biltenu se mogu pročitati najnovije vijesti iz života i rada Međunarodnog vijeća Franjevačkoga svjetovnog reda kao i druge informacije iz našega Reda.

Ovaj Bilten zamjenjuje tjedna i tiskana izdanja i neće biti slan na pojedinačne adrese ali će se moći preuzeti tj. ‘skinuti’ (download-ti) s internetske stranice međunarodnog Vijeća.

Objavljivanje Biltena koordinira tim MVFSR-a predvođen Mariom Consuelo Núnez, s Emanuelom De Nunzio and Hervéom Sylva, uz sudjelovanje grupe prevoditelja i uslugom webmaster-a, Freda Shaeffer, SFO (Fla, USA).

Bilten je dostupan na četiri jezika: talijanskom, engleskom, francuskom i španjolskom. Objavljivao bi se četiri puta godišnje, tj. svaka tri mjeseca a dostupan je i u .doc formatu (kao Microsoft Word dokument).

Naše MVFSR-a stavlja Bilten u ruke našeg oca sv. Franje, moleći njegov blagoslov za njega kako bi bio sredstvo informiranja i formiranja braće i sestara širom svijeta.

Moli se svatko tko dobije ovu informaciju da je proširi dalje kako bi što više braće i sestara znalo za naš novi Bilten!

Mir i dobro!

Mi, članovi Međunarodnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda, okupljeni na XI. Generalnom kapitulu u Asizu, gradu sv. Franje, pozdravljamo braću i sestre po čitavom svijetu i upućujemo im ovu poruku, želeći podijeliti s njima iskustvo bratskog zajedništva i glavne misli ovog Kapitula. On se održao u godini u kojoj slavimo dvije važne obljetnice: 40 godina od završetka Drugog Vatikanskog Sabora i 800 godina od ukazanja Raspetoga sv. Franji u crkvici Svetog Damjana. (više…)