krizniputnasice2.jpg

Naša mala zajednica planinara FSR-a ovaj put odlučila je slijediti Krista na njegovom križnom putu. Željeli smo to učiniti sudjelovanjem na IX. našičkom križnom putu pod motom “Život – Biblija – Život”! Pridružili smo se planinarima “Stanko Kempny” i u rano subotnje jutro krenuli iz Zagreba put Našica.

Naš dobri, stari tridesetpetogodišnji autobus gutao je kilometre, a njime je vješto upravljao velečasni Dragec Goričanec. Velečasni Dragec uljepšao nam je put vicevima i zanimljivim zgodama iz svakodnevnog života, a obogatio nas je i svjedočanstvima iz svoga osobnog života i rada.

krizniputnasice3.jpg

Za križem smo krenuli u 9.30h iz Našica preko okolnih sela Seone, Donje Motičine i drugih, preko livada, brda i polja, putem dugim oko 27 kilometara. Bilo nas je oko 1400, što djece, što mladih, starijih, djedova i baka. Svatko je strpljivo i radosno nosio križ svojih patnja, potreba, nadanja, u pjesmi i molitvi slijedeći Krista. Kod svake postaje razmišljali smo o muci našega Gospodina koji je iz ljubavi trpio i umro ljubeći nas. Našlo se tu i pobožnih žena i Šimuna Cirenaca koji su nam pružili ljubav i olakšali nastavak puta počastivši nas kolačima i pićem.

U lijepoj baroknoj crkvi franjevačkog samostana u Našicama završili smo put križa hvaleći i slaveći Gospodina za sve primljene milosti.