Pred sam Badnjak naša pučka kuhinjica dobila je dugo planiranu i željno očekivanu donaciju: dva nova stola i veliki sudoper od rostfrei-a te pribor i posude za pripremu jela. Donatori su karitativna grupa župe Dobrog Pastira iz Novog Brestja, srednja škola Sesvete i srednja škola Jelkovec, te grupa Hrvata iz gornje Westfalije – Njemačka. Koordinator i glavni pokretač ove donacije je gospodin Ivan Čutura iz župe Dobrog Pastira, Novo Brestje.
Za pučku kuhinjicu ovo će značiti značajno podizanje kvalitete podjele ali i same pripreme hrane za naše brojne potrebite. Zahvaljujemo se ljudima dobra srca koji su doprinijeli ovoj akciji. Posebno se želimo zahvaliti učenicima obje srednje škole jer su pripremom i realizacijom Božićne prodajne izložbe prikupili veliki dio financijskih sredstava. Pokazali su nam time kako su mladi u stvarnosti osjetljivi na potrebe onih koje tako česta gurnemo na marginu naših zanimanja.
Sjetimo se: samostanska pučka kuhinjica dnevno (osim nedjelje) pripremi i podjeli preko 150 obroka za svakoga tko se nađe u potrebi da mu Gospodin podari “Kruh svagdanji”.
Hvala vam od srca u ime svih koji su uključeni u rad ove kuhinjice!
(Pogledajte slike…)