Nedavno smo objavili galeriju slika sa izleta planinarske grupe na Sljeme dana 22. travnja 2007. Evo i kratkog izvješća o tome koje nam je proslijedila s. Jelena:

Sastali smo se u 8.30 ispred tunela i krenuli poznatom Leustekovom stazom do vrha. Kod ”Stare lugarnice” kratko smo se odmorili uz domaću juhicu. Sv.Misu slavili smo u 12 h u kapelici ”Marije Kraljice Hrvata”.Pater Rožmarić nas je počastio čajem i antigripinom, te smo okrijepljeni nastavili put do Hunjke. Tu smo ručali iz ruksaka uživajući u proljetnom suncu. Nastavili smo put lijepom stazom prema Gorščici i spustili se do obližnjeg mjesta Vidovca.

Gospodin nam je darovao topao i sunčan dan, prekrasnu prirodu kojoj smo se divili,radost i ljubav u srcu, a kako je ovo zajedništvo doživjela, reći će vam s. Biserka!

Svjetlost dana prodahnuo je Duh Božji.On me je vodio u društvu planinara Marijane,Dunje,Verice,Milke,Anđelka, Mire,Ane,Ante,

Dražena i Tomislava. Uspinjali smo se na Medvednicu oštrim hodom i uživali u ljepoti prirode koju nam je pripremio Bog na svadbi života. Sunce nam se smiješilo i u ozračju svojih zraka spuštalo na zemlju i vodilo nasmijana lica kojeg je obasjavala svjetlost neba. Okrijepili smo se u pl.domu ” Stara lugarnica”, a zatim krenuli put kapele ” Marije Kraljice Hrvata”, gdje smo slavili sv.Misu u zajedništvu s drugim planinarima. Okrijepljeni sv.Misom krenuli smo na blagovanje u prirodi, gdje smo založili svoja dobra. Duh Božji strujio je našim srcima i veselje je bilo znak Božje prisutnosti. Nakon zakuske krenuli smo put Gorščice” hraneći ” se ljepotama zelenila,cvijeća,leptira. Sva je priroda, cijela šuma zračila čistoćom, svježinom, radošću i vedrinom. A mi smo moleći krunicu i pjevajući stigli u Vidovec s druge strane Sljemena.

Sneni od ljepote dana provedene u prirodi,zahvalili smo Bogu na svemu što nam je darovao.Povezala nas je u zajedništvo Isusova ljubav i Njegovo divno srce,koje nam je podarilo radost dana u ozračju mira i sigurnosti u Boga.

Biserka