izlet.jpg

Pogledajte galeriju slika. (Pogledajte i ostale naše galerije slika.)

Avanture sa izleta u Logarsku dolinu

Planinarska družina “Brat Franjo” (u sastavu: Marijana, Pava, Gordana, Claudia i simpatizeri Marijan i Danko) smjelo se zaputila 20.05.o.g. u Logarsku dolinu, ovoga puta u organizaciji turističke agencije “Autoturist”.

Ništa nas nije smelo: ni oblačno vrijeme, ni obeshrabrujuća vremenska prognoza, ni lagana kiša koja nas je putem pratila dok smo se vozili, ali…

Krenuli smo iz Zagreba u 6,30 sati ispred dvorane V. Lisinskog i stigli u Logarsku dolinu uz ugodne pauze oko 11,30 sati. Prvo smo pogledali impresivni slap Palenk. Zatim smo pješice krenuli šumskom stazom prema slapu Rinka, kad najednom – put se sužava, pred nama je potok ne jako dubok al’ širok, a mosta nigdje. U tom času nismo ništa mislili osim kako ga prijeći i ostati suhi. Natrag nam se nije išlo.

Vrli planinari Marijan i Danko odmah su se snašli bacanjem velikog kamenja u potok koje nam je poslužilo kao stepenice za prijelaz. (Suhi smo stigli na drugu stranu i tek tada smo se sjetili pjesme:’Znam da moram prijeći rijeku …’) Uz smijeh smo nastavili hod (nekoliko minuta prije nije nam baš bilo smiješno) prema slapu Rinka gdje nas je dočekalo mnogo snijega, točnije ostaci ledenjaka koji su se odlomljavanjem spustili u podnožje slapa Rinka. Tako smo po ledenjaku došli do malog, simpatičnog odmorišta “Orlovo gnijezdo” koje je od drvenih greda napravljeno doslovno u stijeni.

Osvježeni i odmoreni vraćali smo se oprezno hodajući po ledenjaku natrag prema autobusu koji nas je čekao u blizini. Prolazeći kroz Gornji grad i Ljubljanu stigli smo oko 19,30 sati sretni i zadovoljni u Zagreb i zahvalili Bogu za sve ljepote koje smo na tom izletu vidjeli lijepo se međusobno družeći.

Claudia K.