Od sestara klarisa iz Zagreba.

image001.jpg

Božić 2006.

Draga braćo i sestre Franjevačkog svjetovnog reda!

Javljamo vam jednostavnu, a tako veliku i lijepu vijest: Krist nam se rodio, dođite, poklonimo se njemu! Vidjesmo njegovu zvijezdu koja sja nad mjestom gdje se Krist rodio. To je mjesto uvijek među siromašnima u duhu, ožalošćenima, krotkima, gladnima i žednima pravednosti, milosrdnima, čistima srcem, mirotvorcima i progonjenima zbog pravednosti.

Sin Božji je već svojim rođenjem navijestio ona blaženstva koja će kasnije objaviti na gori mnoštvu koje će ga slijediti i upijati njegove riječi života. Ponizno Dijete u hladnim jaslama već sada nam donosi otkupljenje koje će kasnije dovršiti na Križu. Božić, privijen na Marijine grudi, rođen u Betlehemu – Kući kruha, već sada je Kruh života za one koji su gladni božanskoga života.

Promatrajući s ljubavlju i u tišini ovo otajstvo, povje- rujmo ljubavi koju Bog ima prema nama i predajmo joj se bez pridržaja, kao što se On nama predaje kao nejako i nezaštićeno dijete. Postanimo ovoga Božića svjesni da smo krštenjem postali djeca Božja koja zajedno s Djetetom Isusom tepaju Ocu nebeskome: Abba! Oče! I u jednostavnosti ovoga otajstva poklonimo se božanskomu Kraljiću, srcem i koljenom.

Ovom čestitkom svakome od vas od svega srca želimo čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2007. godinu.

Također se sa zahvalnošću spominjemo vaše ljubavi i dobročinstava koja ste nam iskazivali tijekom protekle godine i s ljubavlju donosimo vaša imena pred božansko Dijete koje leži u jaslama. S vama su i za vas i ove godine uz Isusove jaslice

vaše zahvalne sestre klarise iz Zagreba