Dragi moji nezaboravljeni (ma kako se vama inače činilo)

ANIMATORČIĆI!!!

Priznajem da doista niste dobili moju Božićnu čestitku od poštara, ali nikako mi ne možete dokazati da vam čestitku nisam slala u svom srcu; punom strepnje da ste se naljutili jer vam: nitko ništa ne govori, nitko ne piše, a kamoli vas saziva na sastanak.

Od te strepnje, mi je i nadahnuće presušilo, pa sam tek danas, nakon što je ministar potvrdio rezervaciju termina sastanka, malo živnula i odmah se bacila na domišljanje.

Dakle, cjelodnevni sastanak Animatora bit će 26. veljače 2005.g. na Taboru.

Sadržaj sastanka je tajna. Ali ovaj put iz objektivnih, a ne, kao do sada, iz subjektivnih razloga. Za pomoć u pripremi obraćat ću se određenim animatorima osobno.

Ukoliko ste se ipak jako zaželili sastanka, malog, na kojem pretresamo naše tipične animatorske jadikovke sazovite vi mene. Taj bi mali sastanak mogli onda imati negdje polovicom siječnja ili krajem siječnja.

Moj broj telefona na poslu je 6301-245 (poruke 6301-249 ili 6301-250).

Mail adresa je: dunja.todoric-horina@tehnika.hr

A što se tiče domišljanja; smislila sam da vam pošaljem višedimenzionalnu čestitku

Dimenzije su:

  • Prošnje koje se mogu koristiti kod zajedničkog moljenja Časoslova
  • božićni darak
  • nastavno sredstvo kojim se primjenom «pedagoškog lukavstva» navodi franjevce da čitaju Konstitucije.
  • može poslužiti i kao dokazno sredstvo da evanđeoski sadržaj Pravila razrađen u Konstitucijama, ma u koju ga formu pretočili, uvijek prosijava nadom putokaza i svježinom nadahnuća

PROŠNJE
(Članak 10, 12, 26. i 27. Generalnih konstitucija)

Uvodna molitva: to je zadatak broj 1

I. kor
Daj da svaki dan, nadahnjujući se na primjeru i na spisima sv. Franje i nadasve milošću Duha, živimo s vjerom veliki dar što si nam ga darovao – objavu Očevu.

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

II. kor
Pomozi nam da otkrivamo prisutnost Očevu u vlastitome srcu, u prirodi i u povijesti ljudi u kojoj se ostvaruje njegov spasiteljski naum.

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

I. kor
Nauči nas Bogu zahvaljivati za dar slobode i za objavu zakona ljubavi i pomozi nam upoznati i vršiti volju Očevu, te mu pomagati u njegovu naumu ljubavi.

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

II. kor
Ti koji si najveće očitovanje Božje ljubavi prema čovjeku budi naša knjiga u kojoj ćemo nasljeđujući sv. Franju učiti zašto i kako živjeti, ljubiti i trpjeti.

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

I. kor
Daj da u Tebi otkrivamo vrijednost protivština zbog pravednosti i smisao poteškoća i križeva svakidašnjeg života, te da s Tobom prihvaćamo volju Očevu i u najtežim okolnostima.

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

II. kor
Pomozi nam da vjeru u Tebe svjedočimo pred ljudima:
u obiteljskom životu, na poslu, u radosti i trpljenjima, u susretu s ljudima koji su svi braća u istome Ocu, u nazočnosti i sudjelovanju u društvenom životu; u bratskome odnosu sa svim stvorenjima

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

I. kor
Nauči nas prihvaćati bolest i sve poteškoće, te nas pouči kako svome životu davati dublji smisao u postupnom odvajanju i hodu prema obećanoj zemlji.

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

II. kor
Daj nam milost da se, kao i sv. Franjo, dovinemo do iskustva Božjeg očinstva, sveopćeg bratstva sa svim stvorenjima i neslomljive vjere da ćemo s Kristom uskrsnuti na život vječni.

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

I. kot
Pomozi nam da u svojoj sredini, a osobito u našem Bratstvu stvaramo klimu vjere i nade, kako bi se na sestru smrt gledalo kao na prijelaz k Ocu, te kako bi se svi za to mogli pripremiti s vedrinom, mirnoćom i dubokom vjerom da ćemo te zajedno nastaviti ljubiti u vječnom životu kao tvoje «OPĆINSTVO SVETIH».

Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj

Oče naš …

MOLITVA: Zadatak broj 2

ZAKLJUČAK
(čestitka i zadaća)

Drage sestrice – animatorice i braćo – animatori, želim nam svima, cijelom našem Bratstvu, našim obiteljima, našim kolegama i prijateljima da u srcu trajno sačuvamo uzbudljivu radost Božića.

p.s.
Naravno da ni ovaj puta niste prošli bez zadaće, što zbog tradicije, ali još više stoga što meni doista baš ne idu uvodne i završne molitve. To vam je već poznato od onog našeg zadatka Trsat 2003 – «PRAVILO U SVJETLU KRIŽNOG PUTA»

Osim toga bilo bi divno da ispravite, nadopunite ili slikom ukrasite ove Prošnje, a doista čudesno da se neka od generacijskih grupa ohrabri napisati i više od Prošnji.

Vaša sestra Dunja

MIR I DOBRO

p.p.s.
Pišite mi, javite mi se.