Članci označeni s “Međunarodno vijeće OFS-a”.


Nedavno je završio XV. generalni kapitul OFS-a u Rimu. Kratki pregled aktivnosti po danima kao i fotogalerija s Kapitula može se pogledati na stranicama Nacionalnog bratstva OFS-a.

Na stranici Nacionalnog bratstva objavljeni su materijali s Generalnog kapitula. Između ostalog može se pročitati o zaključcima Kapitula, njegovom izbornom dijelu, prepoznatim prioritetima OFS-a, doprinosima za više razine te dokument “Kako bi trebalo upravljati Redom kao što je OFS na svim njegovim razinama”.

Potičemo svu braću i sestre na čitanje ovih materijala kao važnog dijela svoje trajne formacije.

GeneralniKapitul2014Prezentacija

Emisija “Poziv u svijetu” od 22. prosinca 2014.:

Tema: Izborni kapitul i novo Međunarodno vijeće OFS-a
Gošća: Ana Fruk
Voditelj: Igor Kanižaj

U ponedjeljak 22. prosinca 2014. u 17.00 na Radio Mariji:

Tema: Izborni kapitul i novo Međunarodno vijeće OFS-a
Gošća: Ana Fruk
Voditelj: Igor Kanižaj

U Asizu se od 1. do 8. studenoga održava Generalni kapitul tijekom kojeg će se birati novi članovi Predsjedništva OFS-a za naredno 6-godišnje razdoblje. Pripremljena je i molitva za tu nakanu:

HRMolitvazaGeneralniKapitul2014

Draga braćo, drage sestre,
Gospodin Vam dao svoj mir!

Kao što vam je poznato, ovaj mjesec naše Nacionalno bratstvo OFS-a pohađaju bratski i pastoralni pohoditelji Predsjedništva Međunarodnog vijeća OFS-a, br. Benedetto Lino, OFS i fra Martin Bitzer, OFMConv.
Prema programu pohoda, predviđeno je da se pohoditelji susretnu s braćom i sestrama iz zagrebačkih mjesnih bratstava OFS-a i Frame, u srijedu 9. listopada 2013. u crkvi Sv. Franje na Kaptolu 9, na euharistiji u 18.30, a poslije mise planiran je razgovor s pohoditeljima.
Očekujemo da ćete se spremna i radosna srca odazvati na ovaj susret, i bratski vas pozdravljamo,

MIR I DOBRO!

Nacionalni ministar
br. Stjepan Kelčić, OFS