p1010077_300.jpg

Pogledajte galeriju slika. (Pogledajte i ostale naše galerije slika.)

8. svibnja godine 2004., u 10 sati grupa «Božje ovčice», čiji sam i sama član, u Crkvi Sv. Franje na Kaptolu položila je svoje privremene zavjete. Naša grupa sa uzbuđenjem je dočekala trenutak da sa upaljenim svijećama u ruci krene iz predvorja u crkvu. Toplina je ispunila naša srca, dala snagu i poticaj da budemo svjetlo Kristovo. Svetu misu je predvodio duhovni asistent mjesnog bratstva Fra Zdravko Lazić.

Prisutni su bili voditelji naše grupe tijekom njene formacije: Irena Gantar, Klaudija Kirasić i Željka Selaković i ministar mjesnog bratstva Zoran Milić, koji je pozvao zavjetovanike da pristupe polaganju privremenih zavjeta. Privremene zavjete iz grupe «Ovčice Božje» položili su: Jerica Gracin (b. Benedikt), Tomislav Buktenica (b. Jeronim), Zrinka Miletić (s. Marta), Ivana Milićević, Lana Katarina Jureško (s. Klara), Melanija Strika (s. Marija), Kristina Ana Miroslavić, Marin Macan (b. Leopold), Tina Vukojević (s. Marija Magdalena), Željka Delić (s. Klaudija), Nela Fabijanić (s. Magdalena), Ana Bartol, Stana Milić (s. Klara), Ana Paver (s. Marija Magdalena), Ana Sabljak (s. Marija), Kata Simović (s. Katarina), Jelena Pili (s. Elizabeta), Ivka Kozlina (s. Franciska).

Ministar Zoran je, prema obredniku, pozvao zavjetnike da izreknu svoje «Da» za privremene zavjete. Biblijska čitanja imali su: Jerica Gracin i Zrinka Miletić.
Nakon toga slijedi obred primanja zavjetnika, a poslije toga su slijedile molitve vjernika, koje su zajednički pročitale Melanija Strika, sestra Marija, i Tina Vukojević, sestra Marija Magdalena.

MOLITVE VJERNIKA

Gospodine Isuse, na Posljednjoj večeri molio si Oca za svoje učenike – ne da ih uzme sa svijeta, nego da ih očuva od Zloga. Taj svijet je i naš svijet. Molimo Te, ne dopusti da se naš odnos prema svijetu korijeni u strahu od njega, nego u Tvojoj ljubavi kojom svijetu donosiš spasenje…

Gospodine Isuse, dotakni naša srca svojim milosrđem već sada, kako bismo o Tvom slavnom dolasku bili dostojni da nas postaviš sebi zdesna. U taj ćeš nam dan suditi jednim običnim pitanjem: jesu li radost i nada, žalost i tjeskoba naše braće pronašli odziv i utjehu u našim srcima? Molimo Te stoga da ljude koje šalješ na naš put susrećemo budne srca…

Gospodine Isuse, Ti jedini poznaš svakoga od nas onako kako ne može poznavati ni jedan otac ni majka. Ti jedini si nas želio i doveo u postojanje. Daj da spoznamo da je Tvoja volja naš život, kao što je spoznala Tvoja sveta Majka, i da Te ljubimo svim srcem svojim, svom dušom svojom, svim umom svojim i svom snagom svojom, molimo Te…

Obradovala nas je čestitka pristigla iz Rima od fra Ivana Matića, generalnog duhovnog asistenta FSR-a i Frame. U nizu čestitanja, vidjela se i poneka suza radosnica.

Naša sestra u Kristu, Jelica Veljača neumorno je poticala pojedine novozavjetovanike, da ustraju na putu koji su izabrali, i da budu hrabri u nasljedovanju Krista.

Niz nagovora, koji su započeli za vrijeme agapea, na drugom katu Franjevačkog samostana, završila su u obližnjem ugostiteljskom objektu «Assisi».

Gospodine, daj svojoj Crkvi još mnogo takvih uzornih radnika, koji su sol zemlje, jer žetva je obilna, a radnika je malo. Veliko hvala našim voditeljima, koji su nas ustrajno vodili. Obilje Božjeg blagoslova grupi «Ovčice Božje» i vodi nas Ti, Rajska svjetlosti.

Tina Vukojević
s. Marija Magdalena