1. Uzmi si svaki dan nekoliko minuta vremena da bi bio sam u tišini… Opusti tijelo, razum i srce.
  2. Razgovaraj s Bogom jednostavno i prirodno. Ispričaj mu sve što imaš u svom srcu. Za to ti nisu potrebne nikakve formule, molitvenici ni tuđi način govora. Govori mu svojim vlastitim riječima. On te sigurno razumije.
  3. Vježbaj se u razgovoru s Bogom za vrijeme svog svakodnevnog posla. Ti znaš da je Bog svugdje prisutan. Dosta ti je na par sekundi zatvoriti oči. Gdjegod se nalazio: u trgovini, u autobusu, u vlaku, za pisaćim stolom… Naučit ćeš tako živjeti u Božjoj prisutnosti.
  4. Polazi od uvjerenja da te Bog uvijek prati, da je On kod tebe i da te stalno pomaže. Zato nije potrebno da Boga stalno oblijećeš molitvom za njegov blagoslov, nego da mu stalno zahvaljuješ jer On te uistinu stalno prati svojom ljubavlju i blagoslovom.
  5. Moli s uvjerenjem da tvoja molitva leti iznad polja i planina, iznad rijeka i mora i da u trenu dostiže one za koje moliš, kao što u istom trenu dopire do Božjeg srca koji ih blagoslivlje i pomaže.
  6. Kad moliš moraš uvijek imati u srcu pozitivne misli, a nikako negativne.
  7. Uvijek moraš u molitvi biti spreman prihvatiti Božju volju, pa kakva god ona bila: “Oče, ne moja, nego tvoja volja neka bude.”
  8. Kad moliš, stavi sve naprosto u Božje ruke. Moli za snagu da možeš sa svoje strane učiniti što je najbolje, a sve ostalo prepusti s apsolutnim pouzdanjem dragom Bogu.
  9. Izmoli svaki dan jednu molitvu za one koji te ne vole, pa i za one koji su loše prema tebi postupali. To će ti dati neopisivu snagu, odnosno Bog će te obdariti tom snagom zbog takve molitve.
  10. Svaki dan moraš se pomoliti za svoju domovinu, kao i za očuvanje općeg mira. Mir je najveći Božji dar.

A kad sabereš svih ovih deset pravila u jedno, onda kad moliš, ponašaj se kao dijete, koje netom što se otac ili majka vrate kući, poleti k njemu ili njoj i sjedne na krilo, pa ispriča sve što ima na srcu.