Na sam blagdan Duhova, dana 5. lipnja 2022. godine u 17 sati održana je mjesečna Skupština našeg Bratstva u prostorijama franjevačke crkve u Sigetu.

Nakon održane Skupštine u bratskom i radosnom raspoloženju proslavljena je i sveta misa prilikom koje je naših četvero članova dalo svoje vječne zavjete:

  • Srećko Tunić, brat Josip
  • Bojan Oharek
  • Valentina Vuksan
  • Dragica Dražana Krajinović, sestra Janja

Na proslavi svete euharistije i davanju vječnih zavjeta bili su također prisutni prijatelji te rodbina naših zavjetovanika, a sam svečani obred vodio je naš dragi duhovnik, fra Zdravko Lazić.

Fra Zdravko je prisutnoj braći i sestrama uputio poticajne riječi naglašavajući posebnost naših zavjetovanika s obzirom na to da su u tako teškim i izazovnim vremenima ustrajali na svom putu kako bi se zavjetovali na življenje evanđelja Isusa Krista u Franjevačkom svjetovnom redu.

Na kraju svete mise brat Srećko se u ime svih novozavjetovanika zahvalio našem duhovniku fra Zdravku jer ih je u duhovnom vođenju požrtvovno pratio i svojim molitvama. Također su upućene riječi zahvale svoj braći, a posebno učiteljima: Danku Ivoševiću b. Danijelu, Moniji Raspudić s. Mariji Franciski te Antici-Nadi Ćepulić s. Margareti,  koji su davali vjerske pouke novozavjtovanicima za vrijeme formacije i pripremili ih za polaganje trajnih zavjeta.

Tako je blagdan Duhova cijelom našem Bratstvu bio još svečaniji, posebniji i radosniji, a sam Duh Sveti zasigurno je bio najzaslužniji u svome djelovanju i poticanju naših braće i sestara da se odazovu na Njegov poziv.

Nakon euharistijskog slavlja, u zajedništvu se nastavilo bratsko i radosno druženje uz slatke i slane obroke.

 

Klikom na poveznicu možete vidjeti glaeirju fotografija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)