sjednica.jpg

Pogledajte galeriju slika. (Pogledajte i ostale naše galerije slika.)

Nacionalno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda održalo je svoju drugu sjednicu u subotu 6. svibnja u prostorijama samostana na Kaptolu. Sjednici su prisustvovali članovi nacionalnog vijeća, kao i područni ministri i nacionalni duhovni asistenti.

Vijećnici su na sjednici prihvatili izvješće o radu Nacionalnog izvršnog odbora. Razgovarali su također o smjernicama iz međunarodnog vijeća FSR-a, o područnom organiziranju Frame u Hrvatskoj, zatim o seminaru za formaciju koji je održan u Rimu na međunarodnoj razini, a koji se u rujnu priprema i u Hrvatskoj. Bilo je govora i o Osnovnom tečaju o franjevačkoj misionarskoj karizmi, kao i o pripremama za 2. Nacionalni kapitul FSR-a koji će se održati od 6. do 8. listopada ove godine, te o Hrvatskom franjevačkom biografskom leksikonu.

Na sjednici je sa zadovoljstvom prokomentirana i jedna radosna vijest, a to je da je Međunarodno vijeće FSR-a u Rimu 10. ožujka 2006. godine potvrdilo Nacionalni statut FSR-a u Hrvatskoj. Vijećnici su neformalni dio sjednice zaokružili zajedničkim ručkom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.