zavjeti.jpg

Pogledajte galeriju slika. (Pogledajte i ostale naše galerije slika.)

U subotu 6. svibnja Kaptolsko bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda postalo je bogatije za trinaestero novih braće i sestara.

Marina Radanović, Marija Bistrički, Suzana Hriberski, Deana Golob, Ljiljana Samardžić, Mirjana Lovretin, Radojka Glogović, Marica Birač, Marija Grgić, Mile Čulo, Slavko Posavac, Kata Kekez i Franjo Karajica dali su privremene zavjete da će “opsluživati Evanđelje po primjeru sv. Franje Asiškoga”.

Slavlje zavjeta, taj temelj pripadnosti FSR-u, održano je za vrijeme euharistije koju je predvodio duhovni asistent mjesnog bratstva Kaptol fra Zdravko Lazić, koji se u svojoj propovijedi osvrnuo i na sam naziv grupe koji su odabrali kandidati: brat Anđeo. Naglasivši kako je tog brata sv. Franje karakterizirala jedna posebna finoća u ophođenju sa ljudima, ali i sa Bogom, jedna otmjenost duše, zbog čega je često i dobivao pohvale od samog sv. Franje. Nadamo se da će i zavjetovanici svojim životom u bratstvu, ali i u svijetu, u svim životnim situacijama svjedočiti taj duh.

U ime Franjevačkog svjetovnog reda i cijele Crkve njihove zavjete je primio ministar mjesnog bratstva Kaptol Stjepan Kelčić. Nakon slavlja zavjeta prisutni su se još malo zadržali u zajedničkom druženju uz kavu i kolače.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.