DRUGI OBITELJSKI SUSRET BRAČNIH PAROVA IZ FSR-a,  25. rujna 2011.

Potaknuti lijepim i dragocjenim prvim obiteljskim susretom bračnih parova iz FSR-a, vrlo rado odazvali smo se na drugi obiteljski susret koji se ostvario 25. rujna 2011. godine, a odvijao se u pravom obiteljskom ozračju u vrtu kuće obitelji Bello. Na ovom susretu okupilo se nekoliko bračnih parova tako da nas je bilo petnaestak odraslih i četvero djece. Obiteljski susret bio je radosno druženje kao nastavak euharistijskog slavlja kojeg smo slavili u zajedništvu s braćom franjevcima na Kaptolu 9.

Svatko je na neki način pridonio ljepoti i kvaliteti ovog susreta: svatko je nešto donio sa sobom, zajedno smo sudjelovali u realizaciji obiteljskog susreta i upravo to zajedništvo je draž ovakvih susreta u vjerničkom, franjevačkom i obiteljskom duhu. Ipak, mora se priznati da su naši domaćini Dina i Krešo Bello imali najviše posla budući da su najveći dio pripreme oni već obavili prije nego što smo mi došli do njih.

Dok smo mi odrasli bili zabavljeni “našim” odraslim temama, djeca su veselo trčkarala po vrtu igrajući nogomet ili košarku, a pritom su i nas odrasle povremeno vrlo spretno “uvukli” u igru. Naravno, rado smo se uključili. Ipak, neki su iskoristili trenutak dječje nepažnje i opušteno “spavali” na klupici (slika u prilogu)! No, mora se priznati da je upravo “spavač” na klupici dao najznačajniji doprinos u nogometnom nadigravanju sa živahnim malim igračem. Uz miomirisne riječi Gospodina našega Isusa Krista, pratili su nas i miomirisi pečenja ispod peke: došlo je vrijeme za druženje oko stola. Molitvom smo započeli, a molitvom smo i završili obiteljski susret. Između početne i završne molitve bilo je tu mnogo smijeha i veselja, nezaustavljive dječje igre, mnogo divljenja prekrasno uređenom vrtu koji je bio i nagrađen nagradom grada Zagreba na 31. međunarodnoj vrtnoj izložbi FLORAART za najljepše uređeni kućni vrt u 1996. godini. Spontano nam je na um pala ideja da ovako nekako izgleda raj: zajedništvo iskrenih i pozitivnih osoba koje svoje otvorene i sebedarne odnose temelje na iskrenom i otvorenom odnosu s Isusom Kristom.

Vrijeme je proteklo veoma brzo i utkalo se u vječnost. Obiteljski susret zapravo je bio nagovještaj i slika Kraljevstva Božjega koje jest i koje dolazi. Praćen blizinom Onoga koji svojom ljubavlju povezuje ljude i čini od svih ljudi jednu veliku i istinsku obitelj, ovaj obiteljski susret još jednom nam je otkrio ljepotu i važnost zajedništva koje se temelji na povjerenju u Isusovu riječ i u Božju ljubav koju obitelji, unatoč različitim poteškoćama i izazovima današnjeg vremena, svojim životom radosno i hrabro pronose.