bjelovar_1.jpg

Pogledajte galeriju slika. (Pogledajte i ostale naše galerije slika.)

Vijeće Područnog bratstva FSR-a Zagrebačkog područja bl. Alojzija Stepinca organiziralo je susret braće i sestara iz mjesnih bratstava 15. svibnja, a odredište je ove godine bilo Bjelovar (Crkva i samostan sv. Antuna Padovanskog) i Križevci.

Stiglo je oko 400 braće i sestara i 18 mjesnih bratstava sa svojim duhovnim asistentima.

Nakon sv. mise, područna ministra Ana Melnjak vodila je program predstavljanja mjesnih bratstava iz kojeg se vidjelo da se u našim bratstvima odvija zapažen karitativni rad i molitveni susreti. Mnogi peku kolače i na taj način u suradnji s Framom ostvaruju sredstva kojima pomažu potrebitima. Neki bi željeli biti brojniji, veći i mlađi, veliki pak kao da ponekad zavide manjima jer misle da se bolje može ostvariti neposrednost odnosa braće i sestara. Sigurno je da svi trebamo činiti više na tome da nam bude lijepo živjeti u bratstvu, da u bratstvu i sasvim osobno osjetimo, primimo i jedni drugima dajemo puninu djelotvorne ljubavi. Jer živjeti u bratstvu jest jedna od osnovnih karakteristika franjevaštva.

Uz pjesmu i molitvu časoslova, koju su vodila dvojica područnih duhovnih asistenata, u radosti je završen susret u Bjelovaru i krenulo se u Križevce. Tamo smo najprije obišli Kapelu sv. Marka Križevčanina, trećeg sveca crkve u Hrvata, zatim Povijesnu crkvu Sv. Križa, Grkokatoličku katedralu Svete Trojice (nekadašnju franjevačku crkvu) i na kraju proštenjarsku (sada župnu) crkvu Majke Božje Koruške.