Članci označeni s “Ruže sv. Elizabete”.


U nedjelju 14. studenog, kada Crkva slavi “Svjetski dan siromaha”, povodom blagdana svete Elizabete – zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, naše mjesno bratstvo održalo je tradicionalnu akciju “Jedna ruža – za jedan kruh sv. Elizabete”.
Hvala svima koji su se uključili u ovu našu akciju svojim dobrovoljnim prilogom, a sav prilog od prodaje ruža namijenjen je za siromahe.

Uz život svete Elizabete vežu se mnoga čuda umnažanja hrane, ali i najljepše čudo koje se odnosi na ruže.

Jednog zimskog dana dok je u pregači nosila kruh siromasima sreo ju je njezin suprug. Zabrinut za nju zbog ciče zime koja je vladala, a videći da nešto skriva pod plaštem zapitao ju je kamo ide i što to nosi? Prestrašivši se što će joj suprug reći ipak je raširila pregaču no umjesto kruha u pregači su bile prelijepe ruže. Kad se ponovno zagledala u Ljudevitove oči, vidjela je da je on sve razumio. Mirno je košaricu prekrio njezinim plaštem i sa smiješkom na licu rekao da pođe kamo je naumila.

Klikom na fotografiju otvara se galerija fotografija.

Pozivamo braću i sestre da se prijave u sobici za dežurstvo za prodaju ruža povodom svetkovine sv. Elizabete.

U nedjelju, 17. studenoga 2013. prodavat će se ruže sv. Elizabete, a sav prihod je namijenjen za potrebe pučke kuhinje koja djeluje pri franjevačkoj crkvi sv. Franje na Kaptolu.

Prodaja ruza sv. Elizabete 2013  Kruh i ruze 2013