Članci označeni s “Socijalni nauk Crkve”.


Emisija od 23. rujna 2015.:

Tema: V. tečaj OFS-a o socijalnom nauku Crkve
Gosti: Zoran Milić i Milan Medić
Voditeljica: Anđa Slunjski

U srijedu 23. rujna u 17 sati na Radio Mariji:

Tema: V. tečaj OFS-a o socijalnom nauku Crkve
Gosti: Zoran Milić i Milan Medić
Voditelj: Anđa Slunjski

Iz generalnih Konstitucija OFS-a:

»U uvjerenju da je rad pravo i dužnost te da svaki oblik zaposlenosti zaslužuje poštovanje, neka braća pridonesu kako bi svi imali mogućnost raditi i kako bi radni procesi bivali sve humaniji.«

(GK čl. 21,1)

Povjerenstvo za prisutnost i djelovanje u svijetu Hrvatskog nacionalnog bratstva OFS-a u subotu 19. rujna organizira V. tečaj o socijalnom nauku Crkve i društveno-političkom djelovanju svjetovnih franjevaca, pod nazivom “Angažman svjetovnih franjevaca u krizi rada”. Tečaj će se održati u samostanu franjevaca konventualaca na Svetom Duhu u Zagrebu, s početkom u 8.30 i očekivanim završetkom u 16.00 sati.

Zainteresirani se mogu javiti s. Blaženki Eror Matić (098 628 591; blazenkae@gmail.com) do ponedjeljka 14. rujna. Participacija za troškove objeda i organizacije iznosi 40 kn po sudioniku, a uplaćuje se prilikom registracije na početku susreta.

Program tečaja:

Emisija “Poziv u svijetu” od 17. rujna 2012.
Tema: Socijalni nauk Crkve i društveno-političko djelovanje svjetovnih franjevaca
Gosti: Blaženka Eror Matić iz Povjerenstva za nazočnost i djelovanje u svijetu Franjevačkog svjetovnog reda i dr. sc. Hrvoje Špehar s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu
Urednik i voditelj: Igor Kanižaj

Na poticaj Hrvatske biskupske konferencije, i u organizaciji Centra za promicanje Socijalnog nauka Crkve u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu od 21. do 23. listopada održan je Peti hrvatski socijalni tjedan. Prethodna četiri, koja je pokrenuo blaženi Alojzije Stepinac, održala su se u razdoblju od 1932. do 1940. godine. U mnogim europskim zemljama socijalni tjedni se redovito održavaju, a cilj im je kroz suradnju vjernika laika, svećenika i biskupa promišljati aktualna socijalna pitanja u zemlji. Osjećaj za zajedničko dobro i uzajamno poštovanje vodilja je rada. (više…)