glazbenopoetskavecer1.jpg

U sklopu inicijative druženja članova FSR-a (ali i drugih zainteresiranih!), okupili smo se još jednom na II. katu Franjevačkog samostana na Kaptolu 9. Ovoga puta uživali smo u poetsko-glazbenoj večeri uz razgledavanje izložbe slika samouke naivne umjetnice s. Ane Franjo.

Nakon večernje sv. mise okupilo se tridesetak braće i sestara. Svojim prisustvom počastili su nas naš duhovni asistent p. Zdravko Lazić i p. Roso Palić, đakon.

glazbenopoetskavecer2.jpg

Uvodnu riječ uputila nam je jedna od sudionica, s. Erika Škalabrin. Prije i za vrijeme čitanja poezije, izabrane uglavnom u duhu Korizme i Križa našega Gospodina, prostorija se ispunila zvucima dviju gitara, koje su znalački upotrijebili sinovi naše s. Nevenke Ukrainzyk, Neven i Marko.

U poetskom dijelu predstavile su nam se sestre Erika Škalabrin, Marija Dukši, Gordana Štampar, Ema Špiljak i Zdenka Kovačević. Neke iza sebe imaju već izdane zbirke, dok su druge tek prvi put odlučile otkriti svoje darove braći i sestrama. Nadamo se ne i posljednji put.

Susret je završio međusobnim druženjem uz sokove i kolače. Vjerujem da smo se svi kućama vratili obogaćeni novim spoznajama jedni o drugima i zahvalni Gospodinu koji tako obilno i velikodušno dijeli svoje darove.