nasice_1.jpg

Pogledajte galeriju slika. (Pogledajte i ostale naše galerije slika.)

Zahvaljujemo Gospodinu što smo i ove godine mogli biti dionici zajedništva u molitvi,
pjesmi i razmatranju o muci i smrti Isusa Krista prateći ga na njegovom teškom putu.

13. ožujka 2004. održan je X. jubilarni Našički križni put pod geslom “KRIST- NADA EUROPE”

U rano jutro, pomalo pospani i sneni, ali radosna srca krenuli smo iz Zagreba put Našica. Dok je naš minibus pod vještom rukom vozača Vlade gutao kilometre, mi smo se kroz molitvu i pjesmu pripremali za Križni put. Iznenadili smo se kad smo već stigli u Našice, jer zaista vrijeme nam je brzo prošlo. Naša draga s. Sofija pobrinula se za kavu iz termosice tako da nam ništa nije nedostajalo. Bili smo sretni da smo stigli upravo pred početak Križnoga puta u 9.00 ispred župne crkve. Pater Nikola nam je svima podijelio bedževe, a kolone vjernika svih generacija radosno su krenula ulicama Našica do Markovca, Jelisavca, Lile. Križ okićen trnovom krunom i napravljen rukom planinara vodio nas je od postaje do postaje gdje smo razmatrali o muci Isusa Krista.

U svakom su nas selu dočekala nasmiješena lica domaćina, koji su nas otvorena srca primili i darovali nam svoju ljubav. Bilo je tu pića i dobrih slavonskih kolača napretek, pa smo mogli okrijepiti i našeg “brata magarca”. U Lili je bila duža pauza od sat vremena, a onda smo ojačani i ispunjeni vjerom, nadom i ljubavlju krenuli kroz Klokočevac i Velimirovac prema Našicama.

Osjetili smo da nam križ postaje težak i onda kada ga sami nismo mogli nositi i kada su nam noge pomalo klecale, Gospodin je bio tu uz nas i pomagao nam nositi do posljednje postaje. A tu nas je dočekao, tko drugi nego naš sv. Franjo raširenih ruku i pozvao nas na zajedničko euharistijsko slavlje kako bi zahvalili Gospodinu za darovane milosti po ovom Križnom putu .Radost koju smo nosili u srcu ponijeli smo svojim domovima dijeleći je nesebično drugima. Nadam se da ćemo druge godine opet moći ovako u zajedništvu slaviti Gospodina i pratiti ga na Križnom putu.

Zahvaljujemo organizatorima: našičkom Planinarskom društvu “Krndija”, Franjevačkom samostanu, FSR-u, Frami, Crkvenim zborovima te gosp. Dr. Žagaru da su nam dobrom organizacijom omogućili ovako lijepo doživjeti Križni put.

Planinarska družina brat Franjo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.