Poštovani,

uz srdačne čestitke za Uskrs šaljemo Vam posebnu najavu za H-epicentar u Saloonu.

Nadam se da će ovaj događaj potaknuti sve ljude dobre volje da zajedno činimo više dobra.

Tomislav Golubić, glasnogovornik projekta H-epicentar
091 5570901

Zagreb, 14.04.2006.

POZIV ZA MEDIJE

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na H-epicentar pod nazivom:

Kap Istre – humanitarno-glazbenu večer
povodom promocije humanitarnog CD-a „I tvoja mala kap…“
raznih izvodjača objavljenog u okviru Susreta hrvatske katoličke mladeži Pula 2006.
i
prikupljanja sredstava za 20-godišnjeg Tomislava Medića, 100%-tnog invalida.

Večer će se održati u utorak, 18. travnja u zagrebačkoj diskoteci Saloon, Tuškanac 1, s početkom od 20 sati.

Gosti večeri bit će autori i organizatori humanitarnog CD-a „I tvoja mala kap…“ (KUMI, Poklon, suradnici) koji će ga pritom i promovirati. U pripremi albuma sudjelovali su gosti En Face, Putokazi, Meritas, Tedi Spalato, Gustafi, Alen Vitasović, Olja Dešić, Bruno Krajcar, Viven Galletta, Čedo Antolić i mnogi drugi, a neka od spomenutih imena nastupit će i u Saloonu.
Oni koji žele doprinijeti akciji, moći će to učiniti i te večeri kupnjom CD-a.

Svi posjetitelji kupovinom ulaznice izravno sudjeluju u humanitarnoj akciji.

Veselimo se vašem dolasku.

dodatne informacije:
Tomislav Golubić, glasnogovornik projekta
091 557 0 901

Udruga H-epicentar

PRESS MATERIJAL

Kap Istre – poseban H-epicentar povodom Susreta hrvatske katoličke mladeži

„Kap Istre” naziv je 33. H-epicentra posvećenog promociji Susreta hrvatske katoličke mladeži što će se održati u utorak, 18. travnja u poznatoj zagrebačkoj diskoteci Saloon.
Gosti večeri bit će autori i organizatori humanitarnog CD-a „I tvoja mala kap…“ (KUMI, Poklon, suradnici) koji će ga pritom i promovirati. U pripremi albuma sudjelovali su gosti En Face, Putokazi, Meritas, Tedi Spalato, Gustafi, Alen Vitasović, Olja Dešić, Bruno Krajcar, Viven Galletta, Čedo Antolić i mnogi drugi, a neka od spomenutih imena nastupit će i u Saloonu.

Neki od autora albuma (Bruno Krajcar, Danijel Damjanović, Davor Terzić i Kristina Jurman) odsvirat će sa svojim gostima izabrane skladbe s albuma. Svi zainteresirani moći će na licu mjesta kupiti njihov CD povodom Susreta hrvatske katoličke mladeži, a dio prihoda od njegove prodaje usmjerit će se u fond za školovanje djece, žrtava zlostavljanja. Zlostavljana djeca se nalaze u specijaliziranoj kući Caritasa Porečko-pulske biskupije za zbrinjavanje zlostavljane djece (“Kuća milosrđa”, Majmajola, pokraj Pule), a vjerujemo da ćemo ovim događanjem i senzibilizirati mlade, koji će prisustvovati susretu, za potrebe njihovih vršnjaka.

Tradicija je H-epicentra da pomaže osobama iz vlastitog okruženja. Stoga su organizatori odlučili da svi posjetitelji koji dođu u Saloon kupnjom ulaznice od 10 kuna izravno sudjeluju i u humanitarnoj akciji namijenjenoj 20-godišnjem, 100%-tnom invalidu Tomislavu Mediću. Tomislav je u studenom 2004. godine prilikom nesretnog pada zadobio ozljede na glavi opasne za život. Operacijom je utvrđena ozljeda kralježničke moždine (syringomylia). Tomislav je upućen na rehabilitaciju u Krapinske toplice, a nakon povratka u Zagreb upućen je na kućnu njegu te mu je potrebna 24-satna rehabilitacija uz fizioterapeuta. Oba su roditelja bila primorana uzeti bolovanje kako bi skrbili za Tomislava koji je danas u invalidskim kolicima. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje osigurava djelomične troškove rehabilitacije, a za ostale troškove roditelji se moraju sami pobrinuti. Humanitarni tim H-epicentra prepoznao je Tomislavove potrebe i odlučio mu izravno pomoći. Svi zainteresirani koji ne mogu prisustvovati događanju mogu Tomislavu pomoći uplatom donacije na broj žiro računa Zagrebačke banke: 3215919738 (naznačiti: za Tomislava Medića)

U cilju promocije zdravog života i povećanja socijalne osjetljivosti od 22 do 23 sata pozvat ćemo mlade na apstinenciju od duhanskih proizvoda te ih usmjeriti na dodatnu donaciju za humanitarnu akciju.

Središnji događaj večeri bit će nagradna igra sponzora večeri.

Projekt H-epicentar organizira i prirema Udruga pod istim imenom čiji je rad usmjeren na obitelj i mlade. Osnovni cilj projekta H-epicentar je stvaranje mjesta i vremena za međusobno druženje mladih različitih, pokreta, zajednica i projekata u nakani da se razvije komuniciranje, prijateljstvo i podloga za zajedničko djelovanje u svakodnevnom životu. Projekt H-epicentar podržava Povjerenstva za pastoral mladih u zajedništvu s Sportskom udrugom Katolici na djelu.

Pokrovitelji projekta su Hrvatski katolički radio, Informativna katolička agencija, Glas Koncila,Hrvatski Caritas,Pogled, Križ života, Portal Mladiplus, Duhovna Scena, te Katolici na internetu. Sponzori ovog H-epicentra su Restorani “Stari fijaker”, „Nike“, ”Avon kozmetika”, „Optima telekom“, „HBO televizija“, Frizeski salon Vanja”, te Trgovina „Berta„.

Sve informacije o projektu mogu se dobiti na mail adresi:
h-epicentar@net.hr

Do sada se odžalo 32. večer i sakupilo se preko 65 000.00 kuna pomoći.

Tomislav Golubić, glasnogovornik projekta
091 5570901