marija_bistrica01.jpg

Posebna nam je radost bila hodočastiti našoj Nebeskoj Majci u omiljeno nam svetište Mariju Bistricu, upravo uoči blagdana 13. srpnja. Željeli smo da to bude prije početka godišnjih odmora zahvala za sve darove i primljene milosti u protekloj radnoj godini.

Gospodin nam je darovao lijepo vrijeme i potrebnu snagu na našem putu od Vidovca do Marije Bistrice. Put nas je vodio u zajedništvu s braćom i sestrama iz drugih župa, poznatom hodočasničkom stazom sljemenske šume.

marija_bistrica02.jpg

Iznenađujuće brzo i bez lutanja ugledali smo drage zelene zagorske brege i naš pozanti Laz, gdje smo malo predahnuli i uz molitvu i pjesmu krenuli dalje.

Radost u srcu bila je to veća kada su se iza brega pokazali tornjevi svetišta, upravo kao da nas žele privući u majčinski zagrljaj.

S pjesmom na usnama ulazili smo u svetište koje je odisalo mirom i tišinom. S «Mi ti ruke pružamo, srcem te pozdravljamo, zdravo, zdravo, zdravo Marijo» pozdravili smo Mariju koja nas je ovdje čekala raširenih ruku, čekala je naše otvoreno srce, željela da joj predamo sve bez pridržaja, da joj se povjerimo i preporučimo.

marija_bistrica03.jpg

Nakon zajedničkog ručka i kratke pauze krenuli smo put križa na Kalvariju razmišljajući od postaje do postaje o muci našega Gospodina Isusa Krista, koji je za nas trpio i umro, da bi kao što Isus nije ostao u tami smrti, nego treći dan uskrsnuo u život, i mi ne ostanemo u tami grijeha, nego uskrsnemo na novi život.

I na kraju ovoga hodočasničkog dana slavili smo radosno sv. Misu i zahvaljivali za sve milosti ovoga dana kojeg smo proveli upravo onako kao smo to željeli, u razmatranju, molitvi i zajedničkom druženju.