lea_sada.jpg

Poštovani,

ovime Vam se obraćam s molbom za pomoć mojoj teško bolesnoj šest godišnjoj kćeri Lei Kovač.

Pretprošle 2004. godine u mjesecu listopadu, nakon iznenadnih bolova u kuku, na klinici Rebro Lei je dijagnosticiran vrlo zloćudni tumor Neuroblastoma metastaticum na nadbubrežnoj žlijezdi sa metastazama na kostima i koštanoj srži. Dana 19.10. Lea je operirana i nakon toga dogovorno premještena na Zavod za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb na Šalati, radi nastavka liječenja, gdje je započela liječenje kemoterapijama. Do sada je primila 8 vrlo jakih kemoterapija putem ugrađenog centralnog katetera i 4 blaže održavajuće venozno i u obliku tableta.

Uz kemoterapije primijenili smo alternativne oblike liječenja radi podizanja imuniteta da bi lakše podnijela kemoterapiju i da citostatici ne bi naškodili drugim organima njenog malog tijela. Na žalost HZZO ne priznaje te troškove, koji su vrlo veliki. Uz to obavezno jednom dnevno odlazimo u bolnicu na kontrolu krvi, što iziskuje nove troškove kao i moje česte izostanke s posla.

lea_prije.jpg

Sve gore navedeno dalo je zadovoljavajuće rezultate, te se opaka bolest polako povlači. Liječnici predviđaju vađenje perifernih matičnih stanica te primjenu autotransplatacije. To su komplicirani zahvati, nakon kojih je opet potrebna primjena lijekova za održavanje zdravlja, a koji nisu na listi HZZO-a.

Zbog Leine bolesti supruga je prisiljena biti na bolovanju za koje prima naknadu od Centra za socijalnu skrb ,a i ja sam često na bolovanju radi učestalih odlazaka na kontrole u bolnicu.

Naša najveća želja je da Lea pobjedi opaku bolest i nastavi djetinjstvo bez bolesti. Od kada je prije 16 mjeseci postavljena dijagnoza ,uz pomoć liječnika Kliničkog bolničkog centra Zagreb, našu suradnju i zahvaljujući riječima ohrabrenja mnogih dobrih ljudi, stanje njezinog zdravlja je poboljšano (što je vidljivo iz priloženih nalaza).Za daljnje liječenje potrebna su nam znatna novčana sredstva, pa molimo da nam se ako ste u mogućnosti dostave na žiro račun Zagrebačke banke 2360000-1000000013 broj računa 3112900240.

Zahvaljujem na mogućoj pomoći i razumijevanju naše izuzetno teške situacije, u kojoj kao roditelji činimo sve što je u našoj mogućnosti da pomognemo našoj maloj Lei.

otac Dražen Kovač

Zagreb, 27.03.2006.

Zagreb, Dobri dol 29

098/318-918

7 thoughts on “Lea Kovač”
  1. Lea, fališ mi. Fališ svima nama. Ima toliko toga što ti želim reći. Sve moje šašave ideje… Volim te puno i falis mi.

  2. Lea,
    fališ nam svima u 5.b razredu. Svi smo te volili i još uvijek te volimo svim svojim srcem.Zauvijek češ nam biti u sjećanju i nikada te necemo zaboraviti.
    Voli te cijeli 5.b.

  3. Leice, često mislimo na tebe, ponekad ti i pišemo pismo. Bila si tako slatka i divna kod Nade. Marlena i ja smo ti planirale kupiti narukvicu, ali nismo stigle. Počivaj u miru!

  4. Ja sam sestricna Leinog tate Dražena s tugom u srcu vam javljam da je Lea anđeo s prekrasnim plavim oćima nažalost preminula 20.09.2009. godine od opke bolesti sprovod ce biti u srijedu 2009 godine na mirogoju! Hvala svima na pomoći u ime njenog oca Dražena Kovača

Comments are closed.