Članci označeni s “Grupa za ekumenizam”.


Fotogalerija s jučerašnjeg međureligijskog molitvenog susreta:

dan_duha_asiza_2015

Snimka današnje emisije “Poziv u svijetu” s Radio Marije:

Tema: Dan duha Asiza
Gosti: Branimir Bučanović i Tomislav Kovač
Voditelj: Igor Kanižaj

Snimka emisije “Poziv u svijetu” od ponedjeljka 27. listopada 2014. (s Radio Marije):

Tema: Duh Asiza
Gosti: Mevludi efendija Arslani, imam zagrebačke džamije i član mešihata islamske zajednice u RH i Boris Peterlin, član baptističke crkve i tajnik Ekumenskoga koordinacijskog odbora u Hrvatskoj
Urednica: Anđa Slunjski

U ponedjeljak 27. listopada na Radio Mariji:

Poziv u svijetu – emisija Franjevačkog svjetovnog reda
Tema: Duh Asiza
Gosti: Mevludi efendija Arslani, imam zagrebačke džamije i član mešihata islamske zajednice u RH i Boris Peterlin, član baptističke crkve i tajnik Ekumenskoga koordinacijskog odbora u Hrvatskoj

U ponedjeljak 27. listopada 2014. u 19,30 sati, u crkvi svetoga Franje na Kaptolu, u Zagrebu, održat će se međureligijski molitveni susret pod naslovom „Dan duha Asiza – molitva za mir“, na kojem će sudjelovati predstavnici Evanđeoske pentekostne crkve, Evangeličke crkve, Islamske vjerske zajednice, Katoličke crkve, Makedonske pravoslavne crkve, Reformirane kršćanske crkve, Saveza baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj, Srpske pravoslavne crkve i Židovske općine Zagreb.

Dan duha Asiza obilježava se redovito svake godine širom svijeta u spomen na molitvu za mir u svijetu predstavnika svih velikih svjetskih religija, koji su se 27. listopada 1986., na poziv pape Ivana Pavla Drugog, okupili u Asizu.

dda2014

Međureligijska molitva za mir, koja se u svijetu i kod nas obilježava kao Dan duha Asiza ove godine bit će obilježena dvodnevnim molitveno – dijaloškim programom, 27. i 28. listopada 2013.

U nedjelju 27. listopada 2013. u 19,30 u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, organizira se međureligijski molitveni susret. Predstavnik svake vjerske zajednice izreći će svoju molitvu, nakon čega će biti izvedena kraća glazbena točka iz vlastite tradicije.

U ponedjeljak 28. listopada 2013. u 19,30 u dvorani sv. Franje, Sveti Duh 31 – Zagreb, organizira se tribina “EMIGRANTI/IMIGRANTI GLOBALNI FENOMEN I ETIČKI PROBLEM “. U radu tribine aktivno će svojim izlaganjima sudjelovati prof. dr. sc. Anđelko Milardović i Josip Divković ravnatelj isusovačke službe za izbjeglice i raseljene osobe jugoistočne Europe, a uz sudjelovanje predstavnika i drugih vjerskih zajednica.

Međureligijska molitva za mir “Dan duha Asiza” započela je još 1986. god. Na poziv pape Ivana Pavla II. u talijanskom gradiću Asizu, rodnom mjestu sv. Franje, velikoga mirotvorca, okupili su se visoki predstavnici kršćanskih crkava i crkvenih zajednica te poglavari velikih svjetskih religija da svatko na svoj način, ali na istom mjestu moli, posti, šuti i hodočasti s istom nakanom – za mir u svijetu.

DanDuhaAsiza2013

Emisija od 22. listopada 2012.
Tema: Dan duha Asiza 2012.
Gosti: Đurđa Arbutina i Boris Peterlin
Urednica i voditeljica: Anđa Slunjski