Na stranicama zajednice mladih varaždinske katedrale http://www.mladi-vz.com/katedrala/ nalazi se svjedočanstvo koje je napisao Pavao Čavlek s naslovom “Kompjutorske igrice?“. Ostala svjedočanstva njihove zajednice se nalaze ovdje.

Prenosimo samo početak.

Zovem se Pavlek, odgojen sam u katoličkoj obitelji, a ovo je svjedočanstvo o mojoj ovisnosti – kompjutorskim igrama. Svaka ovisnost je u biti bijeg od nečega, pa tako ni ovisnost o kompjutorskim igrama nije iznimka. Nikad nisam bio sklon bježanju od stvarnosti pomoću klasičnih metoda – alkohol, droga, … Budući da sam oduvijek bio sklon apstrakciji i imao bujnu maštu, takva su bila i moja bježanja u svjetove koje sam ja stvorio i u kojima sam ja imao svu kontrolu – u tim svjetovima ja sam bio bog. Najprije sam bježao od stvarnosti samo u svojoj mašti, a kasnije sam to isto počeo raditi koristeći kompjutor…

4 thoughts on “Svjedočanstvo Pavla Čavleka: "Kompjutorske igrice?"”
  1. Pavao Čalek preminuo je prilikom ronjenja u blizini otoka Krapnja 19.06.2008. Pokopan je u Knegincu kod Varaždina 25.06.2008. uz prisustvo mnogih vjernika. Svojim životom zauzeto je svjedočio Božju ljubav i dobrotu i kao takvog ga se rado sjećamo.

  2. Neki dan smo čitali u misnim čitanjima:
    …Ništa mu ne bijaše teško,
    iz groba mu je tijelo prorokovalo. Za života je čudesa činio, a u smrti svojoj djela divotna…

Comments are closed.