zavjetigrupesvetidamjan.jpg

Pogledajte galeriju slika. (Pogledajte i ostale naše galerije slika.)

Dana 16. studenog 2003. godine grupa Sv. Damjan položila je svoje prve privremene zavjete. Osobito nam je drago što smo zavjete položili u sklopu trodnevnice posvećene Sv. Elizabeti, zaštitnici FSR-a.

Zavjete su položili pred duhovnim asistentom fra. Zdravkom Lazićem i ministrom FSR-a Zoranom Milićem :

Robert Majtan, brat Benedikt
Željka Lažeta, sestra Elizabeta
Renato Blaškić, brat Leon
Marija Čobanović, sestra Marija Magdalena
Sandra Caharija, sestra Marija
Stana Popović, sestra Franciska
Ksenija Zrinjan, sestra Monika
Anka Raić, sestra Klara
Vesna Mlinarić, sestra Mirjam
Iva Troha, sestra Elizabeta
Mara Vlašić, sestra Elizabeta Ugarska
Josipa Mrkailo, sestra Rafaela
Marta Mira Kovačević, sestra Veronika.

8. studenog održana je duhovna obnova grupe koju je vodio fra Zdravko Lazić, a prisutan je bio i ministar FSR-a Zoran Milić. Protekla je u vedrom duhu, uz uzajamno razumijevanje i ljubav svakog prisutnog.

Zahvaljujemo našim dragim učiteljicama : Đurđici Benčić, Marijani Katalinić i Mirjani Reinholz, koje su pripomogle našem duhovnom rastu, ali i onom zbog čega smo željeli postati članovi FSR-a , a to je što više i što bolje živjeti Evanđelje slijedeći stope Sv. Franje i Sv. Klare.

Molimo Sv. Franju i Sv. Klaru, te našu zaštitnicu Sv. Elizabetu da budu uz nas, jer taj je put strm i pun prepreka, ali uzdajemo se da će bdjeti nad nama. Molimo za živu vjeru i poniznost.

Zahvaljujemo za milost kojom su nas okupili, da zajedno kao grupa rastemo u velikom bratstvu FSR-a i molimo za njihov blagoslov.

Ksenija , s. Monika

Pismo Sv. Franji

Dragi moj Sveti Franjo!

Evo, dan prije mojih privremenih zavjeta, želim Ti riječima izraziti hvalu, ljubav i radost.
Ti znaš sve, moj život i moju dušu. Znaš moje grijeha, slabosti i propuste. Ti si čvrsti kamen na kojeg se oslanjam. Budi mi uvijek blizu.
Želim provesti ostatak svoga života na Zemlji uz Tvoj zagovor. Kao što je Tebi Isus progovorio u Crkvici Sv. Damjana :» Franjo idi…», tako i ja osjećam da moram ići Tvojim stopama i puno toga izgraditi za Tvoju, za moju, za našu najveću Ljubav- Isusa.
Želim da pravila FSR-a budu poticaj u mom životu, a moj daljnji život stalno nadahnut Evanđeljem, te tako mogu ispuniti najveću zadaću franjevaštva- opsluživati Evanđelje našega Gospodina Isusa Krista.
Dragi moj Franjo, neobično Ti se u duhu radujem,

Tvoja sestra Mirjam