Zagreb, 15. 10. 2001.

Hrvatsko Nacionalno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda održalo je od 12. do 14. listopada, u kući susreta TABOR, u Samoboru, svoju redovitu trogodišnju izbornu skupštinu, na kojoj se okupilo 50-tak predstavnika FSR-a s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te SR Jugoslavije. U prvom dijelu sudionici su upoznati s aktivnostima Nacionalnog vijeća FSR-a u proteklom trogodištu u kojem je izvršen preustroj Franjevačkog svjetovnog reda Hrvatskog nacionalnog korpusa na sedam Područnih bratstava sa sjedištima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Zadru, Sarajevu i Mostaru, koja su započela s redovitim djelovanjem.

U izbornom dijelu je po drugi puta za Nacionalnog ministra izabran Renato Matić iz Zagreba, a za doministre Nives Kanevčev iz Sarajeva i Mato Batorović iz Iloka. Tajnica je Irena Gantar iz Zagreba, a u međunarodno Vijeće je izabrana Antica Nada Ćepulić također iz Zagreba.

Izbornoj skupštini predsjedali su generalna ministrica FSR-a Emanuela De Nunzio i generalni duhovni asistent fra Valentín Redondo, ofm conv. iz Rima. Na kraju je usvojen program rada za naredno trogodište u kojem su glavne zadaće jačanje uloge članova FSR-a u crkvenim strukturama laika, te učvrsćivanje glavnih kršćanskih vrednota u obitelji i društvu.