Brat Željko je napisao:

18. 07. 2010.
Poziv za ovo tradicionalno planinarsko hodočašće na Sljeme koje naša planinarska družina redovito obavlja poslan je putem mob-poruka te je obaviješteno i na našoj web stranici.
Noć uoči ovog dana nad Zagrebom je bilo veliko nevrijeme pa se nije znalo ni kakav će biti taj nedjeljni dan. Osobno baš i nisam očekivao prevelik odaziv – što se i obistinilo, ali zahvaljujući internet oglasu pridružili su nam se hodočasnici planinari iz grada i tako nas se ipak skupio savršen broj tj. 7-sedam. Dvoje je došlo busom na Sljeme pa nas se može uračunati devet.
Bilo je oblaka, i stanovite prijetnje kiše i groma, ali hvala Bogu, sve je prošlo mirno i bez neprilika, kako i priliči proštenjarskom danu.
No ipak ovo loše vrijeme nije utjecalo na loš odaziv sam članova naše planinarske družine – BRAT FRANJO – nego i na sve planinare-hodočasnike koji inače rado dolaze na ovaj Marijin blagdan na Sljeme, tako da je broj hodočasnika bio i više nego dvostruko manji od uobičajenog,
Naša se dakle odvažna družina skupila ispred Tunela u 8 i 15. Nas šest. Krenuli smo na put i negdje oko polovice staze sustigao nas je naš vrijedni Danko tako da smo se kompletirali na broj sedam. Savršeno!!!
Bilo je uzbrdo, no to nas nije omelo da molimo krunicu.
Stigli smo do kapelice taman desetak minuta prije početka mise koja je zbog očekivanog nevremena i malog broja hodočasnika održana unutra, sa popriličnim brojem koncelebranata (6-7).
Poslije mise smo se razišli po Sljemenu da bismo se našli u 15h kod župnog dvora i krenuli prema Runolistu.
Tu smo se zadržali oko jedan sat uz duhovnu i tjelesnu okrepu, a onda krenuli prema cilju, tj. mjestu odakle smo i krenuli – Tunelu.
Uživajući čisti zrak i ugodnu šumsku atmosferu uz “spiku” i šalu stigli smo sretno natrag.
Ovo su imena hodočasnika planinara koji su išli ovaj put na Sljeme:
Milka Fumić i Verica Miković, Drina Ćavar i njezine dvije prijateljice Mandica i Renata, Dunja Katić i Dražen Jelović te Danko Ivošević i Željko Oreč.
Kao uspomenu na ovaj događaj ostavljamo vam ove fotografije i srdačno vas pozdravljamo našim franjevačkim pozdravom:
MIR I DOBRO !