Izlet planinarske grupe na Sljeme

Sestra Verica je napisala:

Našli smo se prema dogovoru kod tunela u 8h i 30min. u Gračanima. Bili su svi pozvani, došlo nas 12 (dvanaest) – kako znakovito! Odmah smo to primijetili i baš smo bili radosni. Pomolili smo se i lagano krenuli u divno jesenje jutro. Sunce nas je milovalo, a jesenje boje su nas inspirirale na zahvaljivanje Bogu i nukale na pjesmu. Puno smo se smijali, lagano hodali i molili radosna otajstva svete krunice.

Planinari i šetači koji su se već spuštali ili tek penjali, pozdravljali su nas ili i sami s nama molili. Hodali smo klasičnom i Leustekovom stazom jer je ona najblaža, a cilj nam bijaše sveta misa u 12 sati kod Majke Božje Sljemenske,

Kad smo bez većih poteškoća stigli do spomenutog cilja, desetak minuta prije početka službe Božje, crkva već bijaše ispunjena vjernim pukom koji je pobožno molio Sv. Krunicu. Prekrasna čitanja uz 30. nedjelju kroz godinu, poticajna propovijed te pjevanje uz klavir, cijelu je okupljenu zajednicu vjernih diglo na jednu višu duhovnu razinu.

Nakon sv. Mise svi smo bili pozvani na čaj i antigripin kod župnika p. Rožmarića. Taj čaj je uvijek poseban! 

Tu se naša družba povećala, jer su neki članovi došli gore autobusom – tako nas je bilo 22 dok smo se spuštali prema planinarskom domu RUNOLIST. Bilo je tu i djece i  starijih – svih generacija. U domu je bila gužva, jer je bilo vrijeme ručka, a svatko dobro ogladni nakon penjanja na 1031 m n/v. U Runolistu se uvijek dobro jede jer se pripremaju ukusna jela, a domaći kruh bolje prija nego kolači.

Kako je dan skratio (a te noći još za jedan sat) odabrali smo najkraću i najlaganiju stazu za povratak kako ne bismo omrkli u šumi.Usput smo malo brali kestenje; neki su brali cvijeće – suho – za ukras ili aranžmane.

Kad smo se oko 17h spustili  u Gračane, dan je polako zamijenila topla ugodna večer i bilo nam se teško rastati jer nam je zaista bilo lijepo u Božjoj prirodi, u ugodnom društvu i na prekrasnom svježem zraku. Tamo smo se slikali jer smo imali dva-tri fotoaparata-mobitela  i ovi nezaboravni trenuci su ovjekovječeni na ovim fotografijama koje su prilogu.

Vas koji čitate ove retke, pozivamo već sada na novi izlet koji ćemo organizirati sljedeći mjesec (16. studenoga). DOĐITE!!!

 

POZDRAVLJAJU VAS ČLANOVI I SIMPATIZERI  FSR-a S KAPTOLA 9, MILJENICI SVETOG FRANJE ASIŠKOG 

 

M I R    I    D O B R O