Počinje ministar bratstva, nastave svi:
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Dođi, Duše Sveti, napuni srca svojih vjernih i oganj svoje ljubavi u njima užezi.
Pod obranu se tvoju utječemo, sveta Bogorodice, ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od sviju pogibelji uvijek oslobodi: Djevice slavna i blagoslovljena!
Pogledaj, blaženi oče Franjo, s uzvišenoga nebeskog prebivališta i moli za svoj puk, za puk što si ga odabrao da služi pred tobom sve vrijeme u službi Gospodnjoj.

Ministar: – Molimo molitvu Gospodnju:
Zajednica: – Oče naš…
M. – Spomeni se skupštine svoje.
Z. – Koju si posjedovao od početka.
M. – Gospodine, usliši molitvu moju.
Z. – I vapaj moj k tebi da dođe.
M. – Svevišnji, svemogući, dobri Bože, tebi pripadaju hvale, slava i čast i svaki blagoslov.
Z. – Hvalite i blagoslivljajte Gospodina moga, zahvaljujte i služite mu s velikom poniznošću.
M. – Pomolimo se.
Svemogući, presveti, najviši Bože, svako dobro, najveće dobro, svekoliko dobro, koji si jedini dobar: tebi iskazujemo svu hvalu, svu slavu, svu zahvalu, svu čast, sav blagoslov i sva dobra.
Tako neka bude; tako neka bude!
Z. – Amen.

Ili: Pomolimo se.
Svevišnji, preslavni Bože, prosvijetli tminu naših srdaca i daj nam ispravnu vjeru, čvrsto ufanje i savršenu ljubav, i osjećaj i znanje da bismo, Gospodine, izvršili tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Z. – Amen.

Bog moj i sve moje!

Tko si ti, preslatki Gospodine, Bože moj, a tko sam ja, crvić, sluga tvoj?
Presveti Gospodine, htio bih te ljubiti, preslatki Gospodine, htio bih te ljubiti, Gospodine Bože. Predao sam ti cijelo svoje srce i svoje tijelo i jako želim još više učiniti za tvoju ljubav, kad bih samo znao! Vatrena i slatka sila tvoje ljubavi, molim Gospodine, neka obuzme moj um i moje srce i neka ga odijeli od svega što je pod nebom, da umrem od ljubavi ljubeći tebe koji si se udostojao umrijeti od ljubavi ljubeći mene.

Molitva u crkvi

Klanjamo ti se, Presveti Gospodine Isuse Kriste, ovdje i po svim tvojim crkvama, koje su po cijelome svijetu, i blagoslivljamo te, jer si po svome svetom križu otkupio svijet.

Molitva Majci Božjoj

Sveta Djevice Marijo, nema tebi slične na svijetu među ženama rođene, kćeri i službenice svevišnjega Kralja, Majko presvetoga Gospodina našega Isusa Krista, zaručnice Duha Svetoga: moli za nas sa svetim Mihovilom arkanđelom i svim nebeskim silama i sa svima svetima kod svoga ljubljenoga Sina, Gospodina i Učitelja.

Molitva pred raspelom

Svevišnji, slavni Bože, prosvijetli tmine moga srca i daj mi pravu vjeru, čvrstu nadu i savršenu ljubav, mudrost i spoznaju, Gospodine, da ispunim tvoju svetu i istinitu zapovijed.

Sv. Klara (iz trećeg pisma Agnezi Praškoj)

Postavi svoj duh pred zrcalo vječnosti, uroni svoju dušu u svjetlo slave, postavi svoje srce u lik božanske bîti i preobrazi svu sebe motrenjem u slici njegovog božanstva, da i sama osjetiš što osjećaju prijatelji kušajući skrivenu slatkoću, koju je sam Bog od početka čuvao za one koji ga ljube.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.