Poštovani Ivane i Marija!
Prihvaćam vaše opaske i sugestije i trudim se uvijek koliko mogu biti brz i jasan, ali čovjeka u životu zateču i izvanredne, nepredviđene stvari koje ga mogu onemogućiti da to redovito čini. I Bogu hvala što nismo svemogući – barem ja – jer se ovako svi učumo više misliti jedni na druge kao ljude i na potrebe i nemoći bližnjih, nego li sve dobiti “fast-fud” kad god se sjetimo. Slažem se da su potrebe vas vjernika velika milost i za vas i za nas i moramo biti Bogu zahvalni kad vidimo da nas trebate, da vas zanimaju slavlja i molitve u crkvei, ali zato ima i drugih načina da se nadomjesti ono što u svojoj nesavršenosti možda ispustimo ili ili ne možemo učiniti, uvijek postoji još neki način. Stoga, glede informacije za naša događanja u crkvi i samostanu možete nazvati i našu samostansku portu i pitati našeg ljubaznog portira gospodina Ivicu i on će vam reći svaku dostupnu informaciju. A ja ću uvažiti vaše primjedbe i sugestije i nastojati učiniti što budem mogao, ako ne ja barem netko od moje braće. Mir i dobro!
Fra Petar Filić

One thought on “"Oglasi"”
 1. Čitajući opaske Marije i Ivana, pitam se; (sugestije nisam primjetila…)
  Zašto uvijek očekujemo da se sve podrazumijeva? Zašto ne napišemo neku pohvalu a mnogo ih je!? Zašto ne zahvalimo za sve što nam vrijedni fratri donose svojom prisutnošću i životima?
  Zašto se ljutimo, kad naše pitanje može biti postavljeno nama samima, kako do informacije? Možda je to korak do novog pristupa, možda nam baš to treba da se pokrenemo u drugom smjeru da mi dođemo a ne da mislimo da će nam sve pasti u krilo!
  Oglasi su napisani tako da(…kad mi više to nije potrebno…)barem za mene ne stoji jer uvijek ostaju divni poticajni tekstovi i misli koji nam daju odgovore ponekad i godinama kasnije!
  A sve informacije o događanju u crkvi i Crkvi redovito su na oglasnoj ploči kod sakristije.
  Samo malo nam treba da vidimo oko sebe, ako pogledamo srcem…. ali…to moramo željeti, iskreno srcem!!!
  Mir i dobro!

Comments are closed.